Omgevingsvisie Almelo ‘Mijn Almelo, Onze Omgeving’

Logo Almelo

Op 29 september 2020 heeft de gemeenteraad van de gemeente Almelo de Omgevingsvisie ‘Mijn Almelo, Onze Omgeving’ (planid: NL.IMRO.0141.OV00004-OV31) vastgesteld.

Inhoud plan

De Omgevingsvisie ‘Mijn Almelo, Onze Omgeving’ is een integrale langetermijnvisie tot 2040 en richt zich op de hele breedte van de fysieke leefomgeving.

In de Omgevingsvisie staat hoe we onze omgeving willen ontwikkelen waarin we wonen, werken en onze vrije tijd doorbrengen. Met behulp van de visie willen we Almelo nog mooier, gezonder en aantrekkelijker maken en tegelijkertijd de bestaande omgeving en de kwaliteiten van onze stad beschermen, behouden en beheren. De omgevingsvisie geldt als toetsingskader voor nader uit te werken planologische besluiten, zoals omgevingsvergunningen en omgevingsplannen.

De Omgevingsvisie ‘Mijn Almelo, Onze Omgeving’ voldoet aan de artikelen 3.2 en 3.3 van de Omgevingswet. Ingevolge de Invoeringswet Omgevingswet betekent dit dat zodra de Omgevingsvisie van kracht is, deze geldt als een omgevingsvisie als bedoeld in de Omgevingswet.

Inwerking en ter inzage

De Omgevingsvisie ‘Mijn Almelo, Onze Omgeving’ treedt een dag na publicatie in werking. De omgevingsvisie ligt ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om de visie in te zien.

De Omgevingsvisie ‘Mijn Almelo, Onze Omgeving’ is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Tevens kunt u de digitale versie van de Omgevingsvisie vinden op https://omgevingsvisie.almelo.nl/.

Naar boven