Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Veenpluisweg 7, Neerkant, Deurne

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 29 september 2020 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Veenpluisweg 7, Neerkant, Deurne' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB0762Veenpweg7-va01.

Inhoud

Het bestemmingsplan beoogt bestaande bebouwing met cultuurhistorische waarden van een woonbestemming met bouwvlak te voorzien waardoor de cultuurhistorische waarden worden beschermd en in stand worden gehouden. De planlocatie is gelegen in het Natuur Netwerk Brabant (hierna: NNB). Op grond van de Interim Omgevingsverordening (hierna: IOV) is het toekennen van een woonbestemming met bouwvlak in het NNB uitgesloten.

Vaststelling van het bestemmingsplan is gelet op het voorgaande alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het NNB in de IOV. Artikel 3.21 bevat de mogelijkheid tot wijziging van de begrenzing van het NNB op verzoek voor een kleinschalige herbegrenzing. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van compensatie) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Het NNB wordt herbegrensd tot Groenblauwe mantel waardoor onder voorwaarden op grond van artikel 3.69 lid b., nieuwvestiging van een woning mogelijk is in cultuurhistorisch waardevolle bebouwing als dat bijdraagt aan het behoud en herstel van deze cultuurhistorische waarden. Een verzoek tot herbegrenzing van het NNB is op 3 september 2020 ingediend. De gemeente kiest voor financiële compensatie. In artikel 3.24 van de IOV zijn regels opgenomen voor financiële compensatie. In de toelichting bij het plan wordt afdoende gemotiveerd dat aan de voorwaarden uit de artikelen 3.21 en 3.24 IOV wordt voldaan. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Veenpluisweg 7, Neerkant ' vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 29 september 2020

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven