Rectificatie Ontwerpbestemmingsplan “Recreatieterreinen Utrechtse Heuvelrug ” in de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Logo Utrechtse Heuvelrug

 

Dit betreft een rectificatie van het eerder geplaatste bericht op de site van 17-09-2020. In het eerder geplaatste bericht is aangegeven dat het plan beschikbaar is via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl, via de gemeentelijke website www.heuvelrug.nl/terinzage en dat het plan ook als gedrukt exemplaar in te zien is op het gemeentekantoor en in de bibliotheken en of scholen in de verschillende kernen van de gemeente. Door een technische storing binnen de gemeente met de certificering van ruimtelijkeplannen is het bestemmingsplan vooralsnog niet beschikbaar via ruimtelijkeplannen.nl. Er wordt hard aan gewerkt om dit probleem zo spoedig mogelijk te herstellen. Het plan is dus wel volledig digitaal inzichtelijk via de gemeentelijke site en als gedrukt exemplaar in te zien. Onderstaand de berichtgeving van de ter inzage legging van het ontwerp zoals die eerder gepubliceerd is.

Het ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 18 september 2020 gedurende zes weken (tot en met 29 oktober 2020) het ontwerpbestemmingsplan Recreatieterreinen Utrechtse Heuvelrug en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.UHRrecreatie-ON01).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

De huidige bestemmingsplannen voor de recreatieterreinen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn verouderd. De bestemmingsplannen sluiten onvoldoende aan op de huidige vorm van recreëren. Tevens gelden voor de verschillende terreinen verschillende regels. Om de terreinen te voorzien van een toekomstbestendig, flexibel en voor alle terreinen gelijke set regels is het nieuwe bestemmingsplan recreatieterreinen opgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan is in overleg met diverse partijen, waaronder de terreineigenaren, recreanten en de provincie opgesteld. De provincie is nauw betrokken omdat de terreinen in een landschappelijk en ecologisch gevoelige omgeving liggen en ook deels in het Natuur Netwerk Nederland (NNN) liggen.

Het voorontwerp heeft in het kader van inspraak voor een ieder ter inzage gelegen van 6 december 2019 tot en met 16 januari 2020. Hierover zijn in totaal 5 reacties van vooroverlegpartners ingediend en 119 inspraakreacties. Bijlage 8 van het bestemmingsplan is de nota van beantwoording inspraak en wettelijk vooroverleg. Daarin is beschreven op welke wijze het bestemmingsplan is aangepast naar aanleiding van de inspraakreacties. De insprekers krijgen daarvan ook nog persoonlijk bericht.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt raadpleegbaar en beschikbaar:

Het plan kunt u digitaal raadplegen op de www.heuvelrug.nl/terinzage;

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en in de bibliotheken van Amerongen, Driebergen-Rijsenburg, Leersum en Maarn en in de Merseberchschool in Maarsbergen en basisschool De Wegwijzer in Overberg tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder naar keuze via de website, schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen:

  • Zienswijzen via de website kunnen worden ingediend met het onlineformulier. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage;

  • Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn;

  • Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 22 oktober 2020 contact op te nemen met de heer C. Vaartjes van het team Omgevingsontwikkeling van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via 0343 56 56 00.

Vermeld bij uw zienswijze in het onderwerp: “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Recreatieterreinen Utrechtse Heuvelrug ”.

Vervolgtraject

Van eventuele zienswijzen zal een aparte nota worden gemaakt. De zienswijzen zullen aan het college van burgemeester en wethouders worden voorgelegd en vervolgens aan de gemeenteraad ter (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan worden aangeboden.

Beleidsnota niet-recreatief gebruik

De beleidsnota, die samen met het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage heeft gelegen, is op 8 september 2020 door burgemeester en wethouders behandeld en aangeboden aan de gemeenteraad om te worden vastgesteld. In de hiervoor genoemde Nota van inspraak kunt u ook de reactie lezen van de gemeente op inspraakreacties die over de beleidsnota gaan. Het is nog niet bekend wanneer de gemeenteraad de beleidsnota in een vergadering behandelt. Dit wordt te zijner tijd nog bekendgemaakt.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naar boven