Gemeente Zoetermeer - ontwerpbestemmingsplan - Dwarstocht 2019 - ontwerpbesluit hogere waarden geluid, ontwerpomgevingsvergunningen en ontwerpwatervergunning

Logo Zoetermeer

Coördinatiebesluit Dwarstocht 2019

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 22 september 2020 hebben besloten in te stemmen met de toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) voor het realiseren van de woonwijk Happy Days / Dwarstocht. Dit is conform het bepaalde in de Coördinatieverordening van de gemeente Zoetermeer (zie voor de verordening: http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Zoetermeer/107634/107634_1.html).

Het coördinatiebesluit ligt vanaf 2 oktober 2020 ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. Wilt u het besluit bij de Omgevingsbalie inzien dan dient u eerst een afspraak te maken door een digitaal afspraakformulier in te vullen via de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl.

Het is niet mogelijk om tegen dit besluit bezwaar of beroep in te stellen.

Toelichting

De gemeentelijke coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de diverse benodigde vergunningen gelijktijdig op te laten lopen met de procedure voor het bestemmingsplan. Met de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één zienswijze tegen één of meer van de gecoördineerde besluiten.

Ontwerpbestemmingsplan Dwarstocht 2019, ontwerpbesluit hogere waarden geluid, ontwerpomgevingsvergunningen en ontwerpwatervergunning

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat met ingang van 2 oktober 2020, op grond van artikel 3.8 en 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

  • -

    Ontwerpbestemmingsplan Dwarstocht 2019 (bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan);

  • -

    Ontwerpbesluit hogere waarden geluid;

  • -

    Ontwerp omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen gebouw zijnde, of van werkzaamheden (2.1, 1e lid onder b Wabo);

  • -

    Ontwerp omgevingsvergunning voor het vellen van een houtopstand (2.2, 1e lid, onder g Wabo);

  • -

    Ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van een bouwwerk (2.1, 1e lid, onder a Wabo), het aanleggen, beschadigen of veranderen van een weg (2.2, 1e lid, onder d Wabo) en het maken van een uitweg (2.2, 1e lid, onder e Wabo);

  • -

    Ontwerp watervergunning.

Toelichting

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarden geluid en de ontwerpvergunningen wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6.1 Wet ruimtelijke ordening. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 22 september 2020 besloten de coördinatieregeling toe te passen voor dit ruimtelijke project. De besluiten met betrekking tot de ontwikkeling van de woonwijk Happy Days / Dwarstocht worden gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor de besluitvorming omtrent de omgevingsvergunningen het besluit hogere waarden geluid. De dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard zijn het bevoegd gezag voor de watervergunning.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat wordt begrensd door de Oostweg, de Franklinstraat, de Aralmeer en de woningen aan het Slotermeer. Het doel van het bestemmingsplan is om de realisatie van een woonwijk met 205 woningen mogelijk te maken. Op deze locatie was voorheen bedrijvigheid gevestigd. Omdat de ontwikkeling van woningen niet mogelijk is binnen de geldende bestemming, wordt het bestemmingsplan herzien.

Ontwerpbesluit hogere waarden geluid

In de toekomstige woonwijk Happy Days / Dwarstocht worden voor een aantal woningen de voorkeurswaarden uit de Wet geluidhinder overschreden. Dit is vanwege de geluidbelasting van het wegverkeer op de Oostweg en Franklinstraat. Burgemeester en wethouders zijn voornemens om voor deze woningen hogere waarden geluid vast te stellen.

Ontwerp omgevingsvergunningen

Voor het realiseren van de woonwijk Happy Days / Dwarstocht is een aantal omgevingsvergunningen nodig. De volgende omgevingsvergunningen zijn nodig:

  • -

    Ontwerp omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen gebouw zijnde, of van werkzaamheden (2.1, 1e lid onder b Wabo);

  • -

    Ontwerp omgevingsvergunning voor het vellen van een houtopstand (2.2, 1e lid, onder g Wabo);

  • -

    Ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van een bouwwerk (2.1, 1e lid, onder a Wabo), het aanleggen, beschadigen of veranderen van een weg (2.2, 1e lid, onder d Wabo) en het maken van een uitweg (2.2, 1e lid, onder e Wabo).

Ontwerp watervergunning

De ontwerp watervergunning van het Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard ziet op het aanleggen en hebben van een duiker en het aanbrengen van verhard oppervlak.

Indienen van zienswijzen op de voorgenomen besluiten

Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit hogere waarden geluid, ontwerpomgevingsvergunningen en ontwerpwatervergunning

De genoemde ontwerpbesluiten liggen met ingang van 2 oktober 2020 voor een periode van zes weken ter inzage (tot en met 12 november 2020).

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hogere waarden, de ontwerp omgevingsvergunningen en de ontwerp watervergunning naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Wij verzoeken u in uw brief duidelijk te vermelden op welk(e) ontwerpbesluiten(en) uw zienswijze (of delen daarvan) betrekking heeft.

Terinzagelegging ontwerpbesluiten en informatie

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp besluit hogere waarden geluid, de ontwerp omgevingsvergunningen, de ontwerp watervergunning en bijbehorende stukken zijn in te zien bij de Omgevingsbalie in de centrale hal van het stadhuis.

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u online een afspraak maken met de Omgevingsbalie via www.zoetermeer.nl/afspraakomgevingsbalie. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u ook een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

www.zoetermeer.nl/dwarstocht.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00086-0002 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld via https://validator.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=zoetermeer&striVersion=STRI2008 (onder NL.IMRO.0637.BP00086-0002).

Zoetermeer, 1 oktober 2020

de secretaris,

B.J.D. Huykman

de burgemeester,

J.P.J. Lokker

Naar boven