Verkeersbesluit voor het instellen van een parkeerverbod in de Professor van der Potlaan.

Logo Baarn

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE BAARN,

VASTSTELLEN BEVOEGDHEID.

 

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Op grond van het mandaatbesluit van het college van burgemeester en wethouders van 13 december 2016 is de teammanager Beheer Ruimte/Omgeving gemandateerd dit verkeersbesluit te ondertekenen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT.

Het alternerend parkeren ten behoeve van het vegen van de kolken verkeerstechnische problemen oplevert.

Vereiste van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van het verzekeren van de verkeersveiligheid, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade is het gewenst om het huidig parkeerregime in de Professor van der Potlaan te wijzigen en definitief aan een parkeerverbod aan een zijde toe te wijzen.

Nergens anders in Baarn en zelfs Nederland is er sprake van een wisselend parkeerverbod in woonwijken. Dit wisselen van parkeerzijde levert in de straat problemen op. Verkeer wordt rond de wisseldagen de doorgang geblokkeerd. Daarnaast is het huidige bordenplan juridisch niet meer kloppend. De borden E1 (parkeerverbod) zijn tevens voorzien van vier verschillende onderborden met de data van wisseldag en uitzonderingen van parkeerverbod. Om dit alternerend parkeerverbod wel kloppend te krijgen, zijn een groter aantal nieuwe borden en onderborden nodig dan met een eenmalige wijziging naar één zijde. Gehandicaptenparkeerplaatsen komen door dit besluit ook nog maar aan een zijde van de straat te liggen. De onderbouwing van de keuze voor het parkeerverbod aan de even zijde: deze zijde heeft een smaller trottoir. De oneven zijde beschikt over een breder trottoir en meer parkeercapaciteit.

 

OVERLEG

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met het regionaal politiekorps Utrecht.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders,

  • I.

    Door middel van het verwijderen van de borden E01 – parkeerverbod – van bijlage I van het RVV-1990, met onderborden OB215p en OB216p, het alternerend parkeren in de Professor van der Potlaan op te heffen.

  • II.

    Door middel van het plaatsen bord E01 – parkeerverbod – van bijlage I van het RVV-1990, het parkeerverbod in de Professor van der Potlaan aan de even zijde in te stellen.

 

Baarn, 17 december 2019

 

 

 

Bezwaar

burgemeester en wethouders van Baarn,

namens dezen,

de teammanager Beheer Ruimte/Omgeving

Dit besluit is elektronisch aangemaakt en daarom niet ondertekend.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop het besluit is gepubliceerd. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Baarn, Postbus 1003, 3740 BA Baarn.

In spoedeisende zaken kunnen belanghebbenden, zodra het bezwaarschrift is ingediend, de Voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen. U kunt uw verzoekschrift indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen Postbus 16005, 3500 DA, Utrecht. Houdt u er rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn (informatie bij de griffier van de Rechtbank op nummer 088-36 20000).

U kunt uw verzoekschrift ook digitaal bij genoemde rechtbank indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening ( DigiD ). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden .

Naar boven