Ontwerpbesluit Aanwijzingclusterplaatsen - Gemeente Uitgeest

Logo Uitgeest

Het college van burgemeester en wethouders

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Wettelijke grondslag

Afvalstoffenverordening Uitgeest

http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Uitgeest/CVDR62763/CVDR62763_2.html

Doelstelling en motivering

Inleiding

Op 18 april 2019 heeft de raad van Uitgeest het 'Grondstoffenplan Gemeente Uitgeest 2019-2025' vastgesteld. Hieruit vloeit voort dat rolcontainers gaan worden geleegd door middel van een zijbelader. Voor het aanbieden van de rolcontainers moeten clusterplaatsen worden aangelegd. Op 17 september2019 heeft het college de locatiecriteria voor de clusterplaatsen vastgesteld. Op basis van deze criteria zijn de beoogde clusterplaatsen in kaart gebracht en heeft het college op 21 janauri 2020 ingestemd met het ontwerpbesluit tot aanwijzing van clusterplaatsen zoals aangegeven op de bij het ontwerpbesluitbehorende bijlagen 1 t/m 7 ‘Plattegronden en adressenlijst clusterplaatsen Uitgeest’ en dit ontwerpbesluit ter inzage gelegd.

Doelstelling

• De doelstellingen uit het “Grondstoffenplan Gemeente Uitgeest 2019-2025”, dat op 18 april 2019 doorde raad van Uitgeest is vastgesteld.

https://www.uitgeest.nl/fileadmin/BUCH/visie-en-beleid/Uitgeest/klimaat-milieunatuur/Grondstoffenbeleid_2019-2025.pdf

Motivering

Overwegende dat:

• vanaf 2020 het huishoudelijk afval met zijladers (huisvuilwagen met grijparm aan de zijkant) wordtingezameld;

• dat de rolcontainers op daartoe bestemde verzamelplekken naast elkaar voor lediging moeten wordenaangeboden, waardoor zij geclusterd langs de rijbaan staan opgesteld;

• het dan ook noodzakelijk is om clusterplaatsen aan te leggen;

• de clusterplaatsen voldoen aan de voorwaarden die het college hiervoor heeft bepaald;

• elk huishouden een vaste clusterplaats krijgt aangewezen.

In de bijlagen 1 t/m 7 ‘Plattegronden enadressenlijst clusterplaatsen Uitgeest’ zijn de ontwerptekeningen toegevoegd waarop de clusterplaatsente zien zijn.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

1. In te stemmen met het ontwerpbesluit tot aanwijzing van clusterplaatsen zoals aangegeven op debij het ontwerpbesluit behorende bijlagen 1 t/m 7 ‘Plattegronden en adressenlijst clusterplaatsen Uitgeest;

2. Het ontwerpbesluit met de bijbehorende stukken voor een periode van zes weken ter inzage te leggen,gedurende welke termijn zienswijzen door belanghebbenden naar voren kunnen worden gebracht enhiervan kennis te geven door middel van publicatie in het nieuwsblad, publicatie op de website officiëlebekendmakingen.nl en op de gemeentelijke website en het verzenden van een bewonersbrief.

Uitgeest 21 januari 2020

Burgemeester en wethouders van Uitgeest

Namens deze,

T. Meijer

Teammanager Afval

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Mededelingen

Voor het vaststellen van de locaties van de clusterplaatsen wordt een Uniforme OpenbareVoorbereidingsprocedure (UOV), art. 3.4 AWB gevolgd. Dit houdt in dat het college een ontwerpbesluitneemt waarover belanghebbenden zienswijzen naar voren kunnen brengen. Het ontwerpbesluit wordtgepubliceerd in het nieuwsblad, publicatie op de website officiële bekendmakingen.nl en op degemeentelijke website. Daarnaast krijgen alle huishoudens die aangeslagen zijn voor afvalstoffenheffingmiddels een brief te informeren over:

1.het ontwerpbesluit;

2.de specifieke aan hen toegewezen clusterplaats waar zij gebruik van kunnen maken bijinzamelmomenten;

3.de informatieavonden en inloopspreekuren die hierover gaan plaatsvinden.

Het ontwerpbesluit wordt 6 weken ter inzage gelegd, gedurende deze periode kunnen de zienswijzeningediend worden. Hierna neemt het college, met inachtneming van de zienswijzen, een definitiefbesluit. Alleen belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend, kan in de verdere procedure beroepinstellen en dan nog uitsluitend voor zover het de onderdelen van het besluit betreft waartegen dezienswijze zich richtte. Deze beperking geldt uiteraard niet voor zover in het definitieve ontwerpbesluitwijzigingen worden aangebrachte ten opzichte van het ter inzage gelegen ontwerp ontwerpbesluit.

In de zienswijze dient te staan:

• Naam en adres van de indiener;

• De dagtekening;

• Vermelding van het ontwerpbesluit waarover (een) zienswijze(n) worden gegeven;

• De zienswijze(n).

 

Naar boven