Gemeente Amstelveen – Vastgesteld bestemmingsplan Amstelveen Noord-West 2020

Logo Amstelveen

Z-2018/0 57630

 

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 23 september 2020 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan ‘Amstelveen Noord-West 2020’ met de bijbehorende stukken (IDN : NL.IMRO.0362.16-VG01).

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn:

Regels

Lid 5.1, sub b: Toevoegen toestaan bedrijf van categorie 3.1.

Lid 5.2.2, sub c: Toevoegen maximale bouwhoogte transformatieboxen.

Verbeelding

Toevoegen functieaanduiding ‘bedrijf van categorie 3.1’ binnen de bestemming ‘Bedrijf - Nutsvoorzieningen’ voor perceel aan Bolwerk.

Wijzigen berdrijfsbestemming naar wonen voor een berging behorende bij de woning.

Verwijderen educatieve aanduiding op perceel Randwijcklaan 13.

Ambtshalve wijziging

Naar aanleiding van een bezwaarprocedure tegen het niet handhaven van het perceel Prinses Irenelaan 4a hebben de heemhuisjes in dit plan een nadere aanduiding gemengd gekregen.

Binnen de bestemming wonen is opgenomen dat er bij sloop/nieuwbouw het aantal woningen niet mag wijzigen.

Binnen de bestemming gemengd is nu opgenomen dat indien een niet woonfunctie op de begane grond wordt gewijzigd naar wonen dat er 1 woning is toegestaan.

Verder zijn er regels geactualiseerd naar aanleiding van vastgesteld beleid.

Doelstelling en plangebied

Met dit bestemmingsplan wordt beoogd om voor de woonwijken Patrimonium, Elsrijk en Randwijck een toekomstbestendige juridisch-planologisch kader te bieden.

Dit bestemmingsplan is een overwegend conserverend bestemmingsplan met een nieuwe ontwikkeling aan de Dr. Schaepmanlaan waar een woning gerealiseerd kan worden.

Het plangebied is gesitueerd in het noordwesten van de bebouwde kom van Amstelveen. Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de grens met de gemeente Amsterdam, in het oosten tot aan de Beneluxbaan, in het zuiden tot aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan, Keizer Karelweg en de Rijksweg A9 en in het westen tot en met de Landscheidingsvaart, de Zuidelijke Hornsloot en de museum tramlijn. Het plangebied is opgedeeld in een drietal deelgebieden, namelijk de woonwijken Patrimonium, Elsrijk en Randwijck.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 september 2020 tot en met 10 november 2020 (6 weken) op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

bij de balie Bouwen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Alleen mogelijk met een afspraak. Aanmelden via centrale balie (zie voor openingstijden balie: www.amstelveen.nl);

digitaal raadplegen op

-de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.16-VG01;

-via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl via https://0362.ropubliceer.nl/?__redirected=true

Beroepsmogelijkheid

Het instellen van beroep tegen de besluiten is mogelijk van 1 oktober 2020 tot en met 11 november 2020. Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan en door een ieder tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

29 september 2020

Naar boven