Besluit omgevingsvergunning ‘Nieuw-Dordrecht, woning Oosterwijk WZ 89’ en besluit vaststellen hogere grenswaarde

Logo Emmen

 

B esluit omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Emmen hebben een omgevingsvergunning verleend voor de nieuwbouw van een woning op de locatie Oosterwijk WZ 89 in Nieuw-Dordrecht. De aanvraag om een omgevingsvergunning is geregistreerd onder zaaknummer 105942-2020.

 

B esluit vaststellen hogere grenswaarde

Op de woning is de geluidsbelasting hoger dan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Deze geluidsbelasting wordt veroorzaakt door wegverkeerslawaai van de A37. Het is mogelijk om voor de woning een hogere grenswaarde vast te stellen. Hiervoor is het besluit vaststellen hogere grenswaarde opgesteld. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai nodig van 50 dB. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het ontwerpbesluit. Het besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit. (zaaknummer: 176222-2020)

 

Inzage

U kunt de verleende omgevingsvergunning met bijbehorende stukken en het besluit vaststellen hogere grenswaarde van 30 september 2020 tot en met 10 november 2020 bekijken bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Emmen. U kunt de verleende omgevingsvergunning en het besluit vaststellen hogere grenswaarde ook digitaal bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (plannummer: NL.IMRO.0114.Zaak2020105942-V701).

 

Beroep besluit omgevingsvergunning

Van 30 september 2020 tot en met 10 november 2020 kan beroep worden ingesteld door de volgende belanghebbenden:

  • Als u op tijd een zienswijze heeft opgestuurd tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning;

  • Als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet op tijd een zienswijze kon opsturen tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning;

  • Als u in beroep gaat tegen de eventuele wijzigingen die zijn aangebracht op het moment van verlenen van de omgevingsvergunning.

 

Het beroepschrift stuurt u aan: de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Als u tegen een besluit beroep instelt heeft dit geen schorsende werking, waardoor het besluit daags na afloop van de bovengenoemde termijn in werking treedt. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Sector bestuursrecht van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Dit verzoek heeft wel een schorsende werking.

 

Beroep besluit vaststellen hogere grenswaarde

Van 30 september 2020 tot en met 10 november 2020 kan beroep worden ingesteld door de volgende belanghebbenden:

  • Als u op tijd een zienswijze heeft opgestuurd tegen het ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde;

  • Als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet op tijd een zienswijze kon opsturen tegen het ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde;

  • Als u in beroep gaat tegen de eventuele wijzigingen die zijn aangebracht in het besluit.

 

Het beroepschrift stuurt u aan: Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor meer informatie over hoe u een beroepschrift opstuurt, gaat u naar de website www.raadvanstate.nl.

 

Als u tegen een besluit beroep instelt heeft dit geen schorsende werking, waardoor het besluit daags na afloop van bovengenoemde termijn in werking treedt. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien dit verzoek binnen bovengenoemde termijn is ingediend, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op het verzoek om een voorlopige voorziening is beslist.

 

Emmen, 29 september 2020

burgemeester en wethouders van Emmen

Naar boven