Ontwerp-Omgevingsvisie ter inzage

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de ontwerp-Omgevingsvisie ‘Samen maken we de toekomst voor Noordwijk!’ met plancode NL.IMRO.0575.Omgvisie2020-ON01 ter inzage ligt. 

Inhoud van het plan

In de visie leest u hoe Noordwijk haar toekomst voor zich ziet. In de visie is de gewenste koers beschreven aan de hand van vijf thema’s: vrijheid om te ondernemen, fijn wonen, prettig samenleven, bereikbaarheid en duurzaamheid. Het gaat daarbij uitdagingen die op ons af komen en die we niet uit de weg willen gaan. Tegelijkertijd willen we niet, dat met deze veranderingen onze dorpen en het landschap hun identiteit, hun eigenheid verliezen. Daarom is naast de koers ook de identiteit beschreven. Met de visie nodigen we iedereen uit om bij te dragen aan de toekomst van de gemeente Noordwijk. Aan de gewenste koers en aan de identiteit zoals die in de visie beschreven is.

Tot standkoming van het plan

Aan deze ontwerp-Omgevingsvisie liggen meer dan 30 visies ten grondslag. Deze zijn opgesteld door inwoners, ondernemers, leerlingen van het Northgo-college en ambtenaren. In de ontwerp- Omgevingsvisie zijn al deze visies samengebracht tot één visie. De Omgevingsvisie komt voort uit de Omgevingswet. Het is voor gemeenten één van de verplichte kerninstrumenten uit deze wet. Op basis van deze visie stuurt de gemeenteraad op de lange termijn. De Omgevingsvisie is bindend voor de gemeente: voor de raad en ook voor het college van B&W. Alleen met een inhoudelijke onderbouwing kan het gemeentebestuur ervan afwijken. De Omgevingswet is nog niet in werking. Naar verwachting zal de wet in begin 2022 in werking gaan. Daarom wordt de Omgevingsvisie als Structuurvisie vastgesteld onder de nu geldende wetgeving.

Ter inzage

De ontwerp-Omgevingsvisie ‘Samen maken we de toekomst voor Noordwijk!' ligt vanaf woensdag 30 september tot en met dinsdag 10 november 2020 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.Omgvisie2020-ON01 . In verband met de geldende beperkingen wegens de volksgezondheid is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Inzien kan alleen van 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een inzage-afspraak kunt u bellen met +31 (0)71 36 60 000. U wordt echter dringend verzocht het plan digitaal te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Zienswijze indienen

Inwoners en belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen. Dit moet binnen de termijn van de terinzagelegging (tot en met 10 november 2020) en kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk (gemotiveerd en ondertekend) worden ingediend. Een zienswijze moet worden gericht aan: de gemeenteraad van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van “zienswijze Omgevingsvisie”. Voor een eventuele mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, (071) 36 60 000.

 

Naar boven