Gemeente Haarlem - vaststelling bestemmingsplan - Poort van Boerhaave-Damiate, Haarlem

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken bekend dat voor de herontwikkeling van de locatie Poort van Boerhaave – Damiate aan de Louis Pasteurstraat de volgende besluiten zijn genomen:

  • 1.

    De gemeenteraad heeft op 17 september 2020 besloten het bestemmingsplan Poort van Boerhaave met identificatienummer NL.IMRO.0392.BP9120011-va01 vast te stellen;

  • 2.

    Burgemeester en wethouders hebben op 11 augustus 2020 op grond van artikel 110a van de wet Geluidhinder hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege ‘wegverkeerslawaai’ over Amerikaweg en Floris van Adrichemlaan vastgesteld ter plaatse van de gevels van de in het bestemmingsplan geprojecteerde geluidsgevoelige gebouwen.

Doel

De locatie Poort van Boerhaave – Damiate aan de Louis Pasteurstraat wordt ontwikkeld tot een kwalitatief hoogwaardig woongebied in een parkachtige openbare ruimte. Hiertoe is een bestemmingsplan opgesteld, dat voorziet in de bouw van circa 150 woningen. De woningen bestaan uit een mix van appartementen, eengezinswoningen en grondgebonden CPO-woningen (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). In de plint van de bebouwing is ruimte voor maximaal 100 m2 bvo aan detailhandel, kantoor- en/of bedrijfsruimte of daghoreca. Er wordt een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. Er komt een nieuw park aan de noordkant van de woningen en een waterpartij aan de zuidkant. Deze functies samen zorgen voor een aantrekkelijke entree van de wijk.

Ter inzage

De besluiten met bijbehorende stukken kunnen met ingang van de dag na deze publicatie worden geraadpleegd:

  • In de publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De gemeente werkt momenteel uitsluitend op afspraak. U kunt een afspraak maken bij voorkeur via de website www.haarlem.nl of anders via het telefoonnummer 14023. Wij adviseren u bij het maken van de afspraak rekening te houden met de termijn waarbinnen beroep kan worden ingediend.

Instellen beroep

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren heeft gebracht. Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; de gronden van het beroep.

Diegene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening dat binnen de beroepstermijn is ingediend schort de werking van het besluit op tot dat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over deze procedure(s) kunt u zich wenden tot de Raad van State (telefoon 070 – 426 44 26).

Naar boven