Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan Slievenstraat ongenummerd (naast nummer 3), Someren

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 22 september 2020 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening i.v.m. plan Slievenstraat ongenummerd (naast nummer 3), Someren' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB0847Slieveong-va01.

Inhoud

Bestemmingsplan Slievenstraat ongenummerd (naast nummer 3) is een bestemmingsplan gericht op het realiseren van één woning met bijgebouw.

Onderhavig initiatief betreft de realisatie van één grondgebonden woning direct aansluitend aan woningen die net als de beoogde woning in het plangebied vallen onder het vigerende gemeentelijke bestemmingplan ‘Someren-Dorp’. Het doel van het aangepaste werkingsgebied 'Stedelijk gebied' is het concentreren van de geplande woning (op het plangebied) binnen de contour van het werkingsgebied Stedelijk Gebied. Door de wijziging ligt alle bebouwing van het te wijzigen gebied aan de Slievenstraat in het 'Stedelijk Gebied' aan de westelijke zijde van Slievenstraat. Door de ontwikkeling komt de bebouwing (op het plangebied) binnen het stedelijk gebied te liggen en sluit daarbij tevens aan aan de grens van het bestemmingsplan ‘Someren-Dorp’.

De locatie valt net buiten de grenzen van het stedelijk gebied in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (hierna: IOV) en zou dus als buitengebied moeten worden beschouwd. Hier mogen in principe geen nieuwe woningen worden gerealiseerd. Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na een beperkte aanpassing van de grenzen van Stedelijk gebied in de IOV. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 5.3. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van kwaliteitsverbetering) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Slievenstraat ongenummerd (naast nummer 3)' vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 22 september 2020

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven