Gemeente Haarlem - bestemmingsplan Overdelft

Logo Haarlem

Bestemmingsplan Overdelft

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 17 september 2020 het bestemmingsplan Overdelft gewijzigd heeft vastgesteld. Het gaat om tekstuele wijzigingen. Het bestemmingsplan is inhoudelijk hetzelfde gebleven. Het bestemmingsplan ligt vanaf woensdag 30 september tot en met dinsdag 10 november 2020 ter inzage (zes weken).

Toelichting

Haarlem wil voor de wijk één bestemmingsplan dat digitaal goed raadpleegbaar is. Daarnaast treedt op 1-1-2022 de Omgevingswet in werking. Voor een soepele overgang naar de nieuwe wet is het belangrijk te beschikken over een bestemmingsplan dat is opgesteld conform de huidige standaarden. Om deze redenen is bestemmingsplan Overdelft opgesteld (nummer NL.IMRO.0392.BP6120011-va01 ). Ter indicatie: het gaat om het gebied tussen het Pim Muliersportpark (noordzijde) en de ijsbaan inclusief Ibis Hotel (zuidzijde). De huidige bouw- en gebruiksmogelijkheden zijn in het bestemmingsplan overgenomen. Het bestemmingsplan Overdelft is hiermee een conserverend plan.

Inzage

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken kunnen vanaf 30 september worden geraadpleegd:

De gemeente werkt momenteel uitsluitend op afspraak. U kunt een afspraak maken bij voorkeur via de website www.haarlem.nl of anders via het telefoonnummer 14023. Wij adviseren u bij het maken van de afspraak rekening te houden met de termijn waarbinnen beroep kan worden ingediend.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep instellen kunnen alleen zij die een zienswijze hebben ingediend, of zij die redelijkerwijs niet in staat waren om een zienswijze in te dienen. Daarnaast kan een belanghebbende beroep instellen tegen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de raad zijn aangebracht.

Degene die beroep instelt kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt op 11 november in werking (daags na afloop van de beroepstermijn). Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, dan treedt het bestemmingsplan nog niet in werking. Eerst zal de voorzitter een uitspraak moeten doen op het verzoek.

Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over deze procedure(s) kunt u zich wenden tot de Raad van State (telefoon 070 – 426 44 26).

Naar boven