De Groote Wielen – 2e klooster, ontwerpuitwerkingsplan

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.9a lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpuitwerkingsplan ‘De Groote Wielen - 2e klooster’ (NL.IMRO.0796.0002472-1301) met ingang van 28 september 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

In bestemmingsplan 'De Groote Wielen' zijn in de woonbuurt Vlietdijk deelgebieden bestemd als 'Wonen - Uit te werken 1'. Voor een van deze deelgebieden heeft Hendriks Projectontwikkeling in opdracht van woningcorporatie Zayaz een bouwplan ontwikkeld voor 90 appartementen in vier woongebouwen: het 2e klooster.

 

Het 2e klooster ligt ten zuiden van Het Hooghemaal, ten westen van de Vlietdijk, ten oosten van het doorgaande fietspad Baptistenpad / Rietpad tussen het Hooghemaal en het Laaghemaal en ten noorden van Klooster Baptist, het eerst gerealiseerd woongebouw in de Vlietdijkzone.

 

De appartementen worden in de categorie sociale huur gerealiseerd. Dit geeft invulling aan de opgaven van de Woonvisie. Het (ontwerp)uitwerkingsplan ‘De Groote Wielen - 2e klooster’ maakt dit bouwplan juridisch-planologisch mogelijk.

Wilt u reageren?

In de periode dat een ontwerpuitwerkingsplan ter inzage ligt, kan iedereen hierop schriftelijk of mondeling een zienswijze bij het college indienen. Wilt u reageren op het ontwerpuitwerkingsplan?

  • Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Graag onder vermelding van zaaknummer 10377059.

  • Ook is het mogelijk om uw zienswijze digitaal in te dienen met DigiD. U kunt daarvoor naar het digitale formulier (via de URL: www.s-hertogenbosch.nl/digitalezienswijze).

  • Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen? Hiervoor kunt u terecht bij de heer Erps, tel. (073) 615 57 28. In verband met het coronavirus heeft het de voorkeur zienswijzen schriftelijk in te dienen. Mondelinge zienswijzen kunnen op dit moment enkel telefonisch plaatsvinden.

 

U vindt de stukken op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden). De link naar die site en overige informatie is te vinden via onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/plannen (kopje Wijzigings- en uitwerkingsplannen).

 

In verband met het coronavirus is het Stadskantoor beperkt geopend: u kunt alleen voor spoedgevallen op afspraak terecht. Hierdoor is fysieke inzage op dit moment niet altijd mogelijk. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de stukken digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen, neem dan contact op met de heer Erps, tel. (073) 615 57 28. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

 

 

Naar boven