Gemeente Leiden -Vooraankondiging bestemmingsplan Parapluherziening Fietsparkeren

Logo Leiden

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maakt bekend een bestemmingsplan Parapluherziening Fietsparkeren voor te bereiden (NL.IMRO.0546.BP00162-0201). Dit parapluplan is van toepassing op het gehele grondgebied van Leiden.

Toelichting

Het doel van deze parapluherziening is het bieden van een eenduidig regeling voor het fietsparkeren binnen de gemeente. Omdat de gemeente fietsen stimuleert, is fietsparkeren een integraal onderdeel van de parkeervisie en de beleidsregels. Om het mogelijk te maken dat bij een aanvraag omgevingsvergunning naast autoparkeren ook wordt getoetst aan de beleidsregels voor het fietsparkeren is een nieuw parapluplan voor het gehele grondgebied van Leiden opgesteld. Met deze parapluherziening wordt voor alle vigerende bestemmingsplannen een koppeling met de fietsparkeernormen gelegd.

Ontwerpbestemmingsplan

Deze vooraankondiging betreft uitsluitend de mededeling dat een bestemmingsplan wordt voorbereid conform artikel 1.3.1 Bro. Er wordt direct de mogelijkheid geboden om zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan in te dienen. De gegevens omtrent de ter visie legging van het ontwerpbestemmingsplan zijn opgenomen in de publicatie van het ontwerpbestemmingsplan.

Naar boven