Gemeente Leiden - Vaststelling bestemmingsplan ‘Dolfijn ’t Schippertje’

Logo Leiden

Op 17 september 2020 heeft de gemeenteraad van Leiden het bestemmingsplan ‘Dolfijn ’t Schippertje’ (NL.IMRO.0546.BP00617-0301) vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de bouw van 11 nul-op-de-meterwoningen mogelijk ter plaatse van het voormalig schoolgebouw aan de Oosterstraat en de Munnikenstraat. Daarbij wordt tevens de openbare ruimte rondom opnieuw ingericht. Tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan is één zienswijze ingediend.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en overige bijbehorende stukken liggen van vrijdag 25 september 2020 tot en met donderdag 5 november 2020 ter inzage. De stukken zijn raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Leiden, www.leiden.nl/bestemmingsplannen. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook in te zien op het Stadskantoor, Bargelaan 190, maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur.

Beroep instellen

De beroepstermijn loopt van zaterdag 23 november 2019 tot en met vrijdag 3 januari 2020.

Tijdens deze termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State:

- Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden.

- Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken.

- Belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Leiden, tel. 14 071 (ma t/m vr 8.30-17.00 uur) of via www.leiden.nl/contact.

 

Naar boven