Gemeente Aalsmeer – Voorbereidingsbesluit kamerverhuurbedrijf/tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten

Logo Aalsmeer

Z- 20 - 0 64166

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 17 september 2020 een voorbereidingsbesluit heeft vastgesteld ten behoeve van het reguleren van kamerverhuuractiviteiten, waaronder de tijdelijke huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten, waarbij een bovengrens van 250 personen is vastgesteld.

Inhoud v oorbereidingsbesluit voor de hele gemeente

Het voorbereidingsbesluit beoogt te voorkomen dat binnen de gemeente kamerverhuuractiviteiten ontstaan, waaronder de tijdelijke huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten, waarbij aan meer dan 250 personen nachtverblijf wordt geboden. Het voorbereidingsbesluit heeft tot gevolg dat aanvragen om een omgevingsvergunning die worden ingediend na de inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit, worden aangehouden. De inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit is bepaald op de eerste dag na deze bekendmaking. Het besluit heeft een werkingsduur van één jaar.

I nzage

Het voorbereidingsbesluit kan vanaf 25 september 2020 worden ingezien op de volgende wijzen:

  • -

    in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.VBHornmeer-VG01 en

  • -

    via de gemeentelijke viewer RO-publiceer http://0358.ropubliceer.nl/;

  • -

    in papieren vorm bij de balie Bouwen en Vergunningen in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1, en

  • -

    bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1.

Gedurende de periode waarin de beperkende maatregelen ten gevolge van het coronavirus gelden, zijn de papieren stukken alleen op afspraak in te zien. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via 0297-387575 (balie Aalsmeer) en 020-5404911 (balie Amstelveen).

Tegen het voorbereidingsbesluit staat geen bezwaar of beroep open.

Naar boven