Bestemmingsplan Gemini College, de Loods en de Gooth en besluit hogere waarde ter inzage

Logo Ridderkerk

Burgemeester en wethouders van Ridderkerk maken als gevolg van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Gemini College, de Loods en de Gooth ongewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad op 17 september 2020.

 

Dit bestemmingsplan maakt het planologisch mogelijk om op de locatie van het voormalig hoofdveld van RVVH op het Sportpark Ridderkerk een schoolgebouw met sportzaal te realiseren ten behoeve van het Gemini College.

Het bestemmingsplan biedt tevens ruimte om een jongerencentrum (de Loods) en –sociëteit (de Gooth) te realiseren naast het schoolgebouw. Over de huisvesting van de Loods en de Gooth neemt de gemeenteraad nog een apart besluit.

 

De geluidbelasting als gevolg van wegverkeerslawaai op het schoolgebouw overstijgt de voorkeursgrenswaarde. Daarom ligt gelijktijdig met het bestemmingsplan een besluit hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage.

 

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden liggen vanaf 25 september tot en met 5 november 2020 ter inzage 

De stukken zijn online te raadplegen via www.ridderkerk.nl/ter-inzage.

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO code: NL.IMRO.0597.BPWEST2019GEMINIC-VG01

Als u de stukken op papier wilt raadplegen kunt u een afspraak maken met de heer B. de Vries via telefoonnummer 010-5061750.

 

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de bovengenoemde termijn beroep instellen indien zij:

- een zienswijze hebben ingediend op het desbetreffende ontwerpbesluit, of;

- kunnen aantonen redelijkerwijs geen zienswijze naar voren konden brengen op het ontwerpbestemmingsplan, en/of ontwerpbesluit hogere waarden.

 

Stuur uw schriftelijk gemotiveerd beroep aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist. Zonder dit verzoek treden het bestemmingsplan en besluit hogere waarden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Bij de indiening van een beroep en verzoek om voorlopige voorziening moet griffierecht worden betaald.

 

Ridderkerk, 24 september 2020

Naar boven