Gemeente Alkmaar - voorontwerpbestemmingsplan - Cascade

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Cascade klaar is voor participatie.

Gebied

Het plangebied is in het stationsgebied van Alkmaar gelegen en bevindt zich tussen de Stationsweg aan de zuidkant, de bus-parkeerplaats van Connexxion aan de westkant, het spoortraject Alkmaar - Heerhugowaard aan de noordkant en de Helderseweg langs het Noordhollands Kanaal aan de oostkant.

Doel

Het voorontwerpbestemmingsplan Cascade voorziet in de bouw van 87 appartementen.

Overeenkomst

Onder verwijzing naar artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders tevens bekend dat er voor deze ontwikkeling een anterieure overeenkomst wordt gesloten met de Vennootschap onder Firma Horizon Ontwikkeling. Een exploitatieplan is niet meer nodig, omdat hiermee het verhalen van de gemeentelijke kosten verzekerd is. De zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kan vanaf de dag na datum van deze publicatie gedurende zes weken opgevraagd worden.

Inzien

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt 6 weken ter inzage, van donderdag 24 september 2020 tot en met woensdag 4 november 2020. U kunt het bestemmingsplan digitaal bekijken via www.alkmaar.nl/inzage of www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vanwege de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, wordt gevraagd een bezoek aan het Stadskantoor zoveel mogelijk te vermijden. Vriendelijk vragen wij u dan ook voor het inzien van het bestemmingsplan om zoveel mogelijk gebruik te maken van bovengenoemde digitale mogelijkheden.

Indien u het bestemmingsplan desondanks wilt komen inzien, dan zullen wij in overleg met u zoeken naar een passende oplossing. Neem contact op via telefoonnummer 14 072.

Inspraakreactie

Tijdens de terinzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan kunt u schriftelijk reageren door een e-mail of brief te sturen. Uw brief kunt u onder vermelding van ‘Inspraakreactie’ sturen naar burgemeester en wethouders, t.a.v. vakgroep Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar of via post@alkmaar.nl. Inspraakreacties moeten zijn voorzien van naam en adres.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

Naar boven