Vastgesteld bestemmingsplan 'Tennis- en jeu-de-boulesbanen sportpark De Leegens’

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 2 september 2020 het ontwerpbestemmingsplan ‘Tennis- en jeu-de-boulesbanen sportpark De Leegens' ongewijzigd heeft vastgesteld.

Omschrijving plan

Aan de Provincialeweg tussen Grootegast en Doezum is het sportpark De Leegens gelegen. Het bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van het sportpark met tennis- en jeu-de-boulesbanen en daarbij behorende bebouwing. Hiernaast is een deel van de bestaande parkeergelegenheid, voorheen geregeld met een omgevingsvergunning, ook opgenomen in het bestemmingsplan.

Binnen het vigerend planologisch kader is de realisatie van de tennis- en jeu-de-boulesbanen en het daarbij behorende clubgebouw niet mogelijk. Door middel van voorliggend bestemmingsplan wordt de vigerende agrarische bestemming gewijzigd in een sport- en recreatie bestemming waardoor de percelen enerzijds een passende bestemming krijgen en de tennis- en jeu-de-boulesbanen met de daarbij behorende bebouwing kunnen worden gerealiseerd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen van vrijdag 25 september 2020 tot en met donderdag 5 november 2020 voor eenieder ter inzage bij de publieksbalie, locatie Zuidhorn (bezoekadres: Hooiweg 9). De stukken kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan heeft het identificatienummer: NL.IMRO.1969.BPDZ20INBR1-VA01.

Beroep/verzoek om voorlopige voorziening

Tijdens de termijn van ter inzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijzen hebben ingediend, belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven