Kennisgeving bestemmingsplan ‘Kralingse Zoom, 1e herziening’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 25 september 2020 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 5 november 2020) het ontwerpbestemmingsplan ‘Kralingse Zoom, 1e herziening’ (NL.IMRO.0599.BP2149KrZoom1eher-on01) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt en te raadplegen is via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zolang de maatregelen in verband met het coronavirus duren, is het niet mogelijk om het ontwerpbestemmingsplan in te zien op een gemeentelijke locatie. Er is ook geen informatieavond. U kunt op werkdagen contact opnemen met telefoonnummer 06-34160774. Dan wordt in overleg gezocht naar een maatwerkoplossing.

 

Op 1 februari 2018 heeft de Rotterdamse gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Kralingse Zoom’ vastgesteld. Dit bestemmingsplan is van toepassing op de gronden die globaal worden begrensd door de rijksweg A16, de Abram van Rijckevorselweg, de Burgemeester Oudlaan en de Kralingseweg. Dat betekent dat ook Campus Woudestein, het ‘huis’ van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), daartoe behoort. De campus is hoofdzakelijk bestemd voor onderwijsvoorzieningen met daarbij behorende functies, zoals ondersteunende kantoren, detailhandel en horeca. Maar ook de huisvesting van studenten behoort tot de voorzieningen die maken dat sprake is van een volwaardige campus met een hoogwaardige verblijfskwaliteit. Vanwege de grote vraag naar meer betaalbare studentenwoningen en de flexibilisering van de mogelijkheden om deze te spreiden over de campus voorziet deze herziening in een uitbreiding van de huidige aanduiding ‘studentenhuisvesting toegestaan’.

Met deze eerste herziening van het bestemmingsplan ‘Kralingse Zoom’ wordt uitsluitend voorzien in de uitbreiding van de bestaande aanduiding ‘studentenhuisvesting toegestaan’.

Daarmee wordt de realisatie van deze voor studenten betaalbare woningen op meer plekken binnen de campus mogelijk. De bestemming zelf, alsook de bestaande bouwvlakken, blijft ongewijzigd. Deze 1e herziening leidt dus niet tot een uitbreiding van het campusterrein, maar tot een meer flexibel gebruik van de reeds toegestane functies binnen de bestemming ‘Maatschappelijk - 1’. In die zin kan algemeen gesteld worden dat het voornemen geen strijdigheid vertoont met de doelstelling die met het geldende bestemmingsplan reeds werd beoogd. Het aantal studentenwoningen is in het bestemmingsplan ‘Kralingse Zoom’ niet gemaximeerd, omdat daarover met de gemeente afspraken zijn gemaakt in het kader van het Masterplan Campus Woudestein.

 

Zienswijzen

Met ingang van vrijdag 25 september 2020 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 5 november 2020) kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam.

 

Tevens kunnen gedurende deze termijn door eenieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met telefoonnummer 06-34160774.

Uw schriftelijke zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, woonplaats, handtekening en e-mailadres.

 

Rotterdam, 23 september 2020

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven