Besluit van de secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat van 16 september 2020, nr. WJZ/ 20155185, houdende wijziging van het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging plaatsvervangend secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat 2019

De secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat,

Gelet op artikel 18, derde lid, van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 1, tweede lid, van het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging plaatsvervangend secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat 2019 komt te luiden:

  • 2. Aan de plaatsvervangend secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat wordt voorts ondermandaat, volmacht en machtiging verleend voor het nemen van besluiten en beslissingen en het verrichten van overige handelingen ten aanzien van medewerkers voor wie salarisschaal 15 of hoger van paragraaf 6.3 van de CAO Rijk geldt, respectievelijk kandidaten voor functies waarvoor die salarisschalen gelden betreffende:

    • a. het aanbieden van een arbeidsovereenkomst naar burgerlijk recht voor onbepaalde of bepaalde tijd en het beëindigen van een arbeidsovereenkomst, waaronder begrepen het met wederzijds goedvinden beëindigen van de arbeidsovereenkomst en het opzeggen van een arbeidsovereenkomst om een dringende reden in de zin van artikel 7:677, eerste lid, van het Burgerlijk Wetboek;

    • b. het toekennen van een hogere salarisschaal;

    • c. het verlenen van kortdurend en langdurend verlof ten behoeve van het vervullen van een functie bij een internationale volkenrechtelijke organisatie, bedoeld in hoofdstuk 4 van de CAO Rijk;

    • d. het opdragen van een andere functie;

    • e. het opdragen van tijdelijke andere werkzaamheden;

    • f. het toekennen van een terugkeergarantie, al dan niet op grond van sociaal flankerend beleid;

    • g. het toekennen van financiële tegemoetkomingen op grond van sociaal flankerend beleid;

    • h. het toekennen van schadeloosstellingen, vergoedingen en overige geldelijke tegemoetkomingen boven een bedrag van € 10.000;

    • i. het opleggen van straffen als bedoeld in hoofdstuk 15 van de CAO Rijk;

    • j. de mogelijkheid van hoofdstuk 2 van de CAO Rijk om tijdelijke arbeidsovereenkomsten in zeer bijzondere situaties te sluiten, waarbij wordt afgeweken van hetgeen is geregeld in de CAO Rijk.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2020.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 16 september 2020

De secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, L.M.C. Ongering

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken en Klimaat, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage.

TOELICHTING

Op 1 januari 2020 is de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren in werking getreden. Met dit besluit worden geen inhoudelijke wijzigingen beoogd, maar wordt de formulering van de personeelsvolmacht aan de plaatsvervangend secretaris-generaal in overeenstemming gebracht met de geldende arbeidsrechtelijke kaders. De bevoegdheid om op grond van het overgangsrecht van de Wnra bestuursrechtelijke ambtenarenrechtelijke besluiten te nemen, blijft omwille van lopende procedures gemandateerd.

De secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, L.M.C. Ongering

Naar boven