Bekendmaking vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten, artikel 2 jo. 5 (Wvg), Middelburg

Logo Middelburg

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg maakt op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna: Wvg) bekend dat de gemeenteraad op grond van het bepaalde in artikel 2 juncto artikel 5 Wvg op 17 september 2020 heeft besloten gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

Het betreft gronden aan en gelegen nabij het Waterpark Veerse Meer te Arnemuiden. De gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekeningen en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, een en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 9 september 2020.

De voorgenomen toekomstige bestemming van de gronden binnen het Waterpark Veerse Meer zijn Recreatie, Water, Natuur en Groen. Aan de gronden is een niet-agrarische bestemming toegedacht en het gebruik wijkt daarmee af van de huidige bestemming.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat de eigenaar van de aangewezen gronden, wanneer hij die grond wenst te verkopen, deze eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. De eigenaren van de gronden en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan. Het besluit van de gemeenteraad treedt één dag na deze publicatie in de Staatscourant in werking. De vestiging van het voorkeursrecht geldt voor een termijn van drie jaren, te rekenen vanaf de datum van het besluit, en wordt van rechtswege verlengd met tien jaren als binnen deze termijn een bestemmingsplan wordt vastgesteld.

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad ligt tezamen met de daarbij behorende bijlagen, bevattende de kadastrale tekening en een perceelslijst met daarop de aangewezen gronden, de namen van de gerechtigden en overige relevante gegevens, met ingang van 24 september 2020 ter inzage bij het gemeentehuis van Middelburg, Kanaalweg 3 (4337 PA) Middelburg. U kunt hier de stukken op afspraak inzien. Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met dhr. A. van den Kieboom (0118 – 675202).

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit staat gedurende een termijn van zes weken, ingaande op de dag na dagtekening van bekendmaking via de Staatscourant, bezwaar open bij de gemeenteraad van de gemeente Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg, t.a.v. de gemeenteraad.

Schrijf in uw bezwaarschrift tenminste uw naam en adres, de datum van uw bezwaarschrift, het nummer van het besluit, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt, waarom u het niet eens bent met het besluit en uw handtekening. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen – wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten – een voorlopige voorziening aan vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland – West – Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

Middelburg, 23 september 2020.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg

Naar boven