Besluit van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, van 22 september 2020, nr. IENW/BSK-2020/126882, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op het terrein van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in verband met de subsidiëring van activiteiten in het kader van de Tijdelijke subsidieregeling bevaarbaarheid jachthavens en vaargeulen IJsselmeergebied

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

Gelet op de artikelen 10:3, 10:4, eerste lid, 10:9, eerste lid, en 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gezien de schriftelijke instemming van de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat van 16 juni 2020, kenmerk MD202060INSTHH;

BESLUIT:

ARTIKEL I

In de bijlage bij het Besluit mandaat, volmacht en machtiging algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op het terrein van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wordt in onderdeel B - water in de alfabetische volgorde ingevoegd:

  • Tijdelijke subsidieregeling bevaarbaarheid jachthavens en vaargeulen IJsselmeergebied.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking op het tijdstip waarop de Tijdelijke subsidieregeling bevaarbaarheid jachthavens en vaargeulen IJsselmeergebied in werking treedt.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, C. van Nieuwenhuizen Wijbenga

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit binnen zes weken na de dag, waarop dit is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, ter attentie van de Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken, sector Algemeen Bestuurlijk-Juridische Zaken, Postbus 20906, 2500 EX Den Haag. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een vermelding van de datum en het nummer of het kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt; en

  • d. een opgave van de redenen waarom men zich niet met het besluit kan verenigen.

TOELICHTING

Inleiding

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op het terrein van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (hierna: het algemene mandaatbesluit) geeft de bevoegdheid aan de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat besluiten te nemen.

Het mandaat van RVO is aangepast door wijziging van onderdeel B van de bijlage bij het algemene mandaatbesluit. Daaraan is de Tijdelijke subsidieregeling bevaarbaarheid jachthavens en vaargeulen IJsselmeergebied toegevoegd om de uitvoering ervan te mandateren aan RVO. De redenen daarvoor zijn hieronder uiteengezet.

Tijdelijke subsidieregeling bevaarbaarheid jachthavens en vaargeulen IJsselmeergebied

Deze regeling biedt de mogelijkheid om subsidie te verlenen aan beheerders van jachthavens en vaargeulen in het IJsselmeergebied. Het betreft een bijdrage ten behoeve van het uitbaggeren van jachthavens en vaargeulen tot die jachthavens in het IJsselmeergebied zodat deze bereikbaar blijven voor pleziervaartuigen, in verband met het vervroegd uitzakken van het waterpeil in het najaar. Het vervroegd uitzakken kan het gevolg zijn van het Peilbesluit IJsselmeergebied. De bijdrage in de baggerkosten die hiervoor nodig zijn, betreft een vast bedrag per gebaggerd oppervlak, uitgesplitst naar vaargeulen voor jachthavens en naar de jachthavens zelf.

Het, door middel van mandaat, laten uitvoeren van deze subsidieregeling door RVO is overeenkomstig het kabinetsbeleid.

Administratieve lasten

Dit wijzigingsbesluit brengt geen administratieve lasten of bedrijfseffecten met zich mee.

Inwerkingtreding

Het Besluit treedt in werking op het tijdstip waarop de Tijdelijke subsidieregeling bevaarbaarheid jachthavens en vaargeulen IJsselmeergebied in werking treedt. Zodoende is RVO vanaf de inwerkingtreding bevoegd namens de minister te handelen.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, C. van Nieuwenhuizen Wijbenga

Naar boven