Vastgesteld wijzigingsplan “Buitengebied, wijziging Gommelsestraat ongenummerd, Biezenmortel”

Logo Haaren

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.6 en 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de volgende stukken voor iedereen ter inzage liggen:

  • 1.

    Het vastgestelde wijzigingsplan “Buitengebied, wijziging Gommelsestraat ongenummerd Biezenmortel” met identificatienummer NL.IMRO.0788.WP20BGGommelstrong-VA01 van de gemeente Haaren;

  • 2.

    De daarbij behorende stukken.

Doel wijzigingsplan

Het wijzigingsplan voorziet in de wijziging van de geldende agrarische gebiedsbestemming in een woonbestemming en wel zodanig dat ter plaatse een ruimte-voor-ruimtewoning kan worden gerealiseerd. In het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Buitengebied, herziening Gommelsestraat 3, Biezenmortel” is voor de realisatie van deze woning reeds een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

Inzien stukken

Het ongewijzigd vastgestelde wijzigingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 september 2020 gedurende zes weken (tot en met 2 november 2020) ter inzage. Het plan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u onder het kopje “Wonen en (ver)bouwen” op “Bestemmingsplannen” en zo komt u bij het wijzigingsplan. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.WP20BGGommelstrong-VA01. Ten slotte zijn de stukken tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van de Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar 0411-62 72 82.

Beroep

Belanghebbenden, die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij binnen de daarvoor geldende termijn geen zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan kenbaar hebben gemaakt, kunnen tijdens de beroepstermijn beroep instellen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit en daarmee het wijzigingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Haaren, 21 september 2020

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven