Ontwerpbestemmingsplan “Stedelijk gebied – herziening De Weesperschool”

Logo Weesp

Burgemeester en wethouders van gemeente Weesp maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend. Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 15 september 2020 het ontwerpbestemmingsplan “Stedelijk gebied – herziening De Weesperschool” vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan “Stedelijk gebied – herziening De Weesperschool” wordt begrensd door de woningen aan de Sinnigvelderstraat aan de westzijde, de Sinnigvelderstraat aan de zuidzijde, de Waarschapsstraat aan de oostzijde en de woningen aan de Sinnigveldersstraat en de Waarschapsstraat aan de noordzijde. Het bestemmingsplan maakt de bouw van 88 woningen mogelijk. Er worden 8 rijwoningen en 80 appartementen gerealiseerd als sociale huur-/koopwoningen. Minimaal 50 van deze woningen zijn bestemd voor jongeren tot een leeftijd van 23 jaar.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 24 september 2020 tot en met 4 november 2020 ter inzage op het stadskantoor Weesp, Nieuwstad 70A te Weesp.

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is: NL.IMRO.0457.BPSG05weesperschoo-on01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Weesp, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling maar niet per email, met vermelding van het onderwerp: “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Stedelijk gebied – herziening De Weesperschool. Schriftelijke zienswijzen voorzien van naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Weesp, t.a.v. mw. mr. N. Berg, Postbus 5099, 1380 GB Weesp. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met mw. N. Berg telefoonnummer 0294 - 491 391. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Weesp 23 september 2020

college van burgemeester en wethouders,

A.M. Roos,

gemeentesecretaris

B.J. van Bochove,

burgemeester, wnd.

Naar boven