Voorbereiding bestemmingsplannen Lint Westzaan onder hoogspanningsverbinding en Sportpark Hoornseveld

Logo Zaanstad

 

Kennisgeving ingevolge artikel 1.3.1. Bro, Zaanstad

 

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat het gemeentebestuur voornemens is om nieuwe bestemmingsplannen op te stellen voor de volgende gebieden:

Lint Westzaan onder hoogspanningsverbinding

Het bestemmingsplan heeft betrekking op percelen J.J. Allanstraat 114, 116, 119, 121 en 125 in Westzaan die liggen onder het traject van de hoogspanningsverbinding. Voor de uitvoering van de Regeling specifieke uitkering aankoop woningen onder een hoogspanningsverbinding van de Minister van Economische Zaken zijn door gemeente Zaanstad vier van de vijf woningen aan de J.J. Allanstraat in Westzaan aangekocht. Mogelijk wordt de vijfde woning ook nog aangekocht tijdens de voorbereiding van dit bestemmingsplan. De woonbestemming van de aangekochte woningen moeten worden opgeheven en daarvoor wordt een andere bestemming voorbereid.

Sportpark Hoornseveld

Het plangebied bestaat uit de gronden van het Sportpark Hoornseveld. Het ligt centraal in Zaandam, tussen de snelwegen A7 en A8 aan de zuidzijde respectievelijk oostzijde, de spoorlijn Zaandam - Enkhuizen aan de noordzijde en watergang de Gouw aan de westzijde. Sportpark Hoornseveld ligt in Kogerveldwijk. Het sportpark zal worden getransformeerd tot een nieuw en multifunctioneel sportpark. Ook het binnenzwembad De Slag zal naar het sportpark verhuizen.

 

Van het bovenstaande liggen geen stukken ter inzage.

Er kunnen geen zienswijzen naar voren wordt gebracht omtrent dit voornemen. De mogelijkheid om zienswijzen naar voren te brengen bestaat wel op een later moment in de bestemmingsplanprocedure. Dit zal vooraf bekend worden gemaakt in het Zaans Stadsblad, in de Staatscourant en op de gemeentelijke website www.zaanstad.nl.

 

Informatie: afdeling Omgevingsplannen, tel 14 075.

 

 

 

 

 

Zaandam, 23 september 2020

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven