Ontwerp-omgevingsvergunning voor het meerdaags festival Welcome to the Village editie 2021 in recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden

Logo Leeuwarden

Van 24 september 2020 tot en met 4 november 2020 ligt de ontwerp-omgevingsvergunning voor dit plan met bijbehorende stukken ter inzage.

Ontwikkeling

Op 10 juli 2020 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het organiseren van het meerdaagse festival Welcome to the Village 2021 in het recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden (inclusief opbouw, festival en afbouw). Het festival vindt plaats van 16 juli t/m 18 juli 2021.

Het houden van een festival is in strijd met het geldende bestemmingsplan ‘Leeuwarden – Recreatiegebied Groene Ster’. Om die reden is een aanvraag omgevingsvergunning gedaan voor het tijdelijk afwijken van de planologische regels.

Wet natuurbescherming

Op grond van artikel 2.27, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en artikel 6.10a Besluit omgevingsrecht is voor deze aanvraag tevens een verklaring van geen bedenkingen Wet natuurbescherming van de provincie Fryslân nodig.

De ontwerp – verklaring van geen bedenkingen Wet natuurbescherming maakt integraal onderdeel uit van de ontwerp – omgevingsvergunning.

Tegelijk met de ontwerp-omgevingsvergunning liggen de ontwerp-evenementenvergunning inclusief ontheffing Zondagswet, ontwerp – ontheffing liggen of slapen op openbare plaatsen (kamperen) en de ontwerp – geluidsontheffing ter inzage.

Inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken, kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden: vanwege de situatie rondom corona kan dit alleen op afspraak.

Reageren

In de periode waarin de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan het college van burgemeester en wethouders dan nog meenemen in de afweging van het definitieve besluit.

  • Schriftelijk/elektronisch:

    • schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    • stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders.

      Vermeld in uw brief/mail:

      • ontwerp-omgevingsvergunning festival Welcome to the Village 2021

      • waarom u een zienswijze indient

      • de datum

      • uw naam en adres

      • in geval van een brief uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven