Rectificatie: Ontwerp bestemmingsplan Dennenheuvel ter inzage

Logo Bloemendaal

Op 9 september is het bestemmingsplan Dennenheuvel 2020 gepubliceerd. Abusievelijk is de publicatiedatum en start van ter inzage termijn gelijktijdig. Dit is onjuist. Het bestemmingsplan zal daarom ter inzage liggen tot en met donderdag 22 oktober.

 

Op 18 april 2019 heeft de gemeenteraad van Bloemendaal het bestemmingsplan Dennenheuvel vastgesteld. Op 29 mei 2019 deed de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State twee belangrijke uitspraken over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). De Raad van State besloot om zonder zitting een uitspraak te doen over het bestemmingsplan op basis van de PAS. Het bestemmingsplan Dennenheuvel is uiteindelijk door de Raad van State bijna geheel vernietigd. De gronden van het volkstuincomplex en nieuwe bijbehorende voorzieningen zijn in stand gebleven.

De Raad van State heeft het bestemmingsplan op procedurele gronden en niet op inhoudelijke gronden (deels) vernietigd. Om geen onnodige vertragingen op te lopen en te kunnen voldoen aan de woningbouwopgave die de gemeente heeft is een nieuw ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan is geactualiseerd met betrekking tot landelijk, provinciaal en gemeentelijk beleid. Het college is hierbij uitgegaan van de normen en afspraken zoals deze golden op het moment van de vaststelling van het originele bestemmingsplan op 18 april 2019.

Omdat het hier gaat om een bestaand beleidsvoornemen in combinatie met tijdsbesparing is door het college op 1 september 2020 besloten het ontwerpbestemmingsplan vrij te geven voor terinzagelegging.

 

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 9 september 2020 tot en met 22 oktober 2020. U kunt deze inzien op ruimtelijkeplannen.nl of op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur op het gemeentehuis, Bloemendaalseweg 158 te Overveen.

 

Heeft u opmerkingen over het ontwerp bestemmingsplan?

Dan kunt u gedurende de inzagetermijn, zoals hierboven genoemd, uw zienswijze indienen. Uw zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 201, 2050 AE Overveen. Wij betrekken die bij onze besluitvorming. Tegen het definitieve besluit kunt u in beroep.

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met dhr. M. Pijpers, m.pijpers@bloemendaal.nl of mevrouw M. Dedding, m.dedding@bloemendaal.nl

 

Op de hoogte blijven?

Wilt u wekelijks op de hoogte blijven van aanvragen in uw buurt? Meld u dan aan voor de e-mail service van overheid.nl.

Naar boven