Voorbereiding bestemmingsplan Techniekcampus Zaandam

Logo Zaanstad

 

Kennisgeving ingevolge artikel 1.3.1. Bro, Zaanstad

 

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat het gemeentebestuur voornemens is om een nieuw bestemmingsplan op te stellen voor De Zaancampus, genaamd: bestemmingsplan Techniekcampus Zaandam (NL.IMRO.0479.STED3871BP-0201).

 

Het plangebied is gelegen op een binnenstedelijk bedrijventerrein aan de Aris van Broekweg 1, 3 en 3a te Zaandam (locatie voormalige dansschool). Het wordt globaal begrensd door de Aris van Broekweg in het noorden, de Houtveldweg in het oosten, de Albert Heijnweg in het zuiden en het bedrijventerrein Aris van Broekweg in het oosten.

 

Om de krapte binnen de technische sector van de arbeidsmarkt van de regio Zaanstreek-Waterland tegen te gaan, is het van belang dat Zaanse werkgevers en opleiders werken aan het versterken van het techniekonderwijs. Een fysieke techniekcampus draagt bij aan deze ambitie. Het bestemmingsplan is gericht op de nieuwbouw van een fysieke techniekcampus. Het nieuw te bouwen gebouw van de techniekcampus wordt ontwikkeld door Tetrix Techniek en Engie. Met dit gebouw komt de focus te liggen op de samenwerking met het bedrijfsleven en op het om-, bij- en herscholen. De doelgroep van deze nieuwe locatie bestaat uit vmbo-leerlingen, mbo-leerlingen, zij-instromers en werknemers van technische bedrijven of in technische beroepen.

 

Van het bovenstaande liggen geen stukken ter inzage.

Er kunnen geen zienswijzen naar voren wordt gebracht omtrent dit voornemen. De mogelijkheid om zienswijzen naar voren te brengen bestaat wel op een later moment in de bestemmingsplanprocedure. Dit zal vooraf bekend worden gemaakt in het Zaans Stadsblad, in de Staatscourant en op de gemeentelijke website www.zaanstad.nl.

 

Informatie: afdeling Omgevingsplannen, tel 14 075.

 

 

Zaandam, 23 september 2020

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven