Geen milieueffectenrapport voor het bestemmingsplan 'Uitbreiding haven XL Businesspark Twente tranche 3' (Almelo)

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van Almelo hebben besloten om geen milieueffectrapport op te stellen voor het bestemmingsplan ‘Uitbreiding haven XL Businesspark Twente tranche 3'. De locatie is gelegen op het XL Businesspark Twente aan het Twentekanaal, ten zuiden van de huidige openbare laad- en loskade/Container Terminal Twente te Almelo.

 

Er is verzocht om de laad- en loskade op het XL Businesspark Twente aan het Twentekanaal uit te breiden. Reden hiervoor is de uitbreidingsbehoefte van Combi Terminal Twente Almelo (CTT Almelo) die de huidige locatie van de openbare laad- en loskade bij haar bedrijf wil aantrekken. Hierom zal de openbare laad- en loskade worden verplaatst naar het naastgelegen zuidelijke perceel. Voordat het bestemmingsplan kan worden gewijzigd, dient inzicht te worden gegeven of er sprake is van belangrijke nadelige milieueffecten. Hiervoor is een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling opgesteld. Hieruit blijkt dat er geen sprake is van nadelige milieueffecten als er mitigerende maatregelen worden getroffen en hoeft geen milieuffectrapport (MER) te worden opgesteld.

 

Met ingang van woensdag 23 september 2020 ligt dit besluit en de bijbehorende vormvrije m.e.r.-beoordeling voor een periode van zes weken ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien. Er kan geen bezwaar of beroep ingediend worden tegen het besluit om geen milieueffectrapport op te stellen.

Naar boven