Wijzigingsplan Achterbroek 4 en 6 Berkenwoude

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en gebruik makend van de wijzigingsbevoegdheid in artikel 3.7 van het bestemmingsplan Buitengebied 2011 Bergambacht bekend dat het ontwerp wijzigingsplan ‘Achterbroek 4 en 6 Berkenwoude’ met identificatienummer NL.IMRO.1931.BPW2003BG015-ON01 met ingang van 21 september 2020 tot en met 2 november 2020 voor een ieder ter inzage ligt. Tevens ligt de Planschadeverhaalsovereenkomst die betrekking heeft op deze wijziging ter inzage.

Ligging en beschrijving plan

Het plangebied is gelegen aan Achterbroek 4 en 6 in Berkenwoude. De eigenaar daarvan heeft in het kader van bedrijfsbeëindiging verzocht om het wijzigen van de bestemming in wonen met een aanduiding hoveniersbedrijf.

Inzien en zienswijze

Het ontwerp wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.1931.BPW2003BG015-ON01.

Het ontwerp wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen ook ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis aan Dorpsplein 8 in Stolwijk.

In verband met de maatregelen tegen corona zijn er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis. Dit betekent dat ook de mogelijkheden om bestemmingsplannen in te zien aangepast zijn. Het inzien van bestemmingsplannen en wijzigingsplannen alsmede andere ter inzage liggende stukken kan van maandag t/m vrijdag op afspraak tussen 8.30 en 12.30 uur. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Krimpenerwaard, tel.nr. 140182. Bestemmingsplannen kunt u ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 51, 2820 AB Stolwijk of per email naar info@krimpenerwaard.nl onder vermelding van ‘Achterbroek 4 en 6 Berkenwoude NL.IMRO.1931.BPW2003BG015-ON01’

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het taakveld Ruimtelijke Ordening, tel. 14 0182. Ook voor eventuele vragen of overleg kunt u uiteraard contact opnemen.

Planschadeverhaalsovereenkomst

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat op grond van artikel 6.1 en volgende van de Wet ruimtelijke ordening een planschadeverhaalsovereenkomst is gesloten met betrekking tot de wijziging van de planologische mogelijkheden. Een weergave van de zakelijke inhoud ligt ter inzage in het gemeentehuis. Tegen de planschadeverhaalsovereenkomst staat geen bezwaar of beroep open.

 

Gemeente Krimpenerwaard 21 september 2020

Hoofd van de afdeling ruimtelijke ordening van de gemeente Krimpenerwaard,

J. van Eijsden

Naar boven