Bestemmingsplan ‘Stationsomgeving Hanzelijn, 1e herziening’

Logo Kampen

Het college maakt bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 10 september 2020 het bestemmingsplan ‘Stationsomgeving Hanzelijn, 1e herziening’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Plan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om aan de noordrand van het Stationskwartier langs de Willem Hendrik Zwartallee in totaal 14 woningen te bouwen. Dit was ook al mogelijk in het geldende bestemmingsplan maar omdat het karakter van de Willem Hendrik Zwartallee wordt afgeschaald naar een woonstraat is er minder ruimte voor de verkeersfunctie nodig en is er meer vierkante meter uitgeefbare gronden en groen beschikbaar gekomen.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 23 september tot en met 3 november tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage in het stadhuis. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0166.00991301-VB01.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan hebben kenbaar gemaakt:

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven