Weigering Ontwerp - omgevingsvergunning en ontwerp weigering verklaring van geen bedenking “Meije 304 in Nieuwkoop”

Logo Woerden

 

Burgemeester en wethouders van Woerden maken bekend dat een verzoek om omgevingsvergunning (1718367) voor het perceel Meije 304 in Nieuwkoop, kadastraal bekend als gemeente Zegveld ZVD00 sectie F nummer 3 en nummer 456, is ontvangen voor de navolgende activiteiten, te weten:

  • 1.

    Bouwen (Wabo, artikel 2.1, lid 1 onder a).

  • 2.

    Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (Wabo, artikel 2.1, lid 1 onder c).

     

Van toepassing is het bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld. De gronden hebben de bestemmingen ”Agrarisch – Landschappelijke waarden”, "Tuin", “Waterstaatsdoeleinden” en “Verkeer”. De aanvraag omgevingsvergunning betreft het herbouwen van een blokhut met een overkapping. De herbouw is in strijd met de bepalingen van het bestemmingsplan omdat er op deze gronden geen bouwwerken mogen worden opgericht en binnen de bestemming “Tuin” slechts gedeeltelijk mogen worden herbouwd.

 

Burgemeester en wethouders overwegen om geen medewerking te verlenen aan voornoemde activiteiten op grond van artikel 2.1, lid 1, sub c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Deze omgevingsvergunning zal worden geweigerd in samenhang met de buitenplanse afwijking van het bestemmingsplan op basis van artikel 2.12, lid 1, sub a, onderdeel 3 van de Wabo.

 

De gemeenteraad van Woerden heeft ten behoeve van de voorgenomen weigering ontwerp omgevingsvergunning op 25 juni 2020 besloten om een ontwerp-weigering verklaring van geen bedenking af te geven. Dit besluit (registratiekenmerk 20R.00620) ligt tezamen met de ontwerp weigering omgevingsvergunning ter inzage.

 

Inzage

Het ontwerpbesluit, te weten de ontwerp – weigeren omgevingsvergunning, met de daarop betrekking hebbende stukken en het ontwerp-besluit van de gemeenteraad liggen ter inzage van donderdag 17 september tot en met woensdag 28 oktober 2020. Het ontwerp besluit is te raadplegen op www.woerden.nl > inwoner > bouwen, verbouwen en slopen > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding.

U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0632.OmgvMeije304-oOW1 Een papieren exemplaar is in de hal van het gemeentehuis in te zien. Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen voor inzage indien dit noodzakelijk is en op afspraak.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Zowel met betrekking tot de ontwerp-omgevingsvergunning als de ontwerp verklaring van geen bedenkingen. Schriftelijke zienswijzen onder vermelding van ontwerp-weigering omgevingsvergunning Meije 304 en/of Ontwerp weigering verklaring van geen bedenkingen Meije 304, kunt u indienen bij: Gemeenteraad van Woerden, p.a. team Ruimtelijke plannen, Postbus 45, 3440 AA Woerden. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail. Wel kunt u digitaal een zienswijze indienen via onze website (met DigiD).

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken met mevrouw S. de Rijke via telefoonnummer 14 0348. Voor vragen of meer informatie kunt u ook bij haar terecht.

 

Naar boven