Gemeente Lansingerland - ontwerpuitwerkings- en wijzigingsplan - Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 5, fase 4 en ontwerpbesluit hogere waarden - Berkel en Rodenrijs

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat met ingang van 17 september tot en met 28 oktober 2020 het ontwerpuitwerkings- en wijzigingsplan “Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 5, fase 4” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0104U12-ONTW voor iedereen ter inzage ligt. Tevens ligt het ontwerpbesluit hogere waarden inzake dit uitwerkings- en wijzigingsplan diezelfde termijn ter inzage.

Beschrijving uitwerkings- en wijzigingsplan en besluit hogere waarden

Het uitwerkingsplan ligt in deelplan 5, globaal ten westen van partycentrum ’t Manneke en aansluitend op het onherroepelijke uitwerkingsplannen voor fase 2 en 3 van de wijk Westpolder/Bolwerk in Berkel en Rodenrijs. In het westen wordt de grens gevormd door de N471 en in het noorden globaal door de Klapwijkseweg. Het plan biedt een planologisch-juridisch kader voor de verdere woningbouw in deelplan 5; vrijstaande, twee-onder-één-kap en rijwoningen, in totaal maximaal 85 woningen. De wijzigingen t.o.v. het voorontwerp zijn opgenomen in de ‘Nota overleg en staat van wijzigingen uitwerkings- en wijzigingsplan “Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 5, fase 4”’ die als bijlage 11 bij de toelichting is opgenomen.

Het (ontwerp)besluit hogere waarden heeft betrekking op de woningen die door de N471, de Klapwijkseweg en/of de Randstadrail een hogere geluidsbelasting hebben dan de voorkeursgrenswaarde. Het ontwerpbesluit is als bijlage 13 bij de toelichting opgenomen.

Zienswijzen

U kunt het ontwerpplan en ontwerpbesluit hogere waarden inzien van 17 september tot en met 28 oktober 2020 via:

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen tegen beide ontwerp(besluit)en afzonderlijk. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van het college van burgemeester en wethouders, team Omgevingsrecht, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0104U12/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Crisis- en herstelwet

Dit uitwerkings- en wijzigingsplan valt onder de bepalingen van de Crisis- en herstelwet. Dit houdt onder meer in dat de bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn.

Naar boven