Gemeente Lopik - ontwerpbestemmingsplan - Boveneind NZ 6 - 6a, Benschop

Logo Lopik

Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat het bestemmingsplan, “Boveneind NZ 6 – 6a Benschop” in ontwerp ter inzage ligt.

Bestemmingsplan ‘Boveneind NZ 6 - 6a Benschop’ Met dit bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt om het bestaande, dubbele woonhuis aan het Boveneind NZ 6-6a te vervangen door drie nieuw te bouwen woningen. Ontwerpbestemmingsplan ter inzage Het ontwerpbestemmingsplan ligt van woensdag 16 september 2020 tot en met dinsdag 27 oktober 2020 voor eenieder ter inzage. U kunt het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis te Lopik. Hiervoor dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van het team RO via het algemene telefoonnummer 0348 55 99 55. De ter inzage gelegde stukken zijn tevens raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder “Bouwen en wonen”, “Bestemmingsplannen”. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de landelijke voorziening van ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer: NL.IMRO.0331.01BoveneindNZ6a-OB01.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage

Burgemeester en wethouders maken gelet op afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij voornemens zijn ten behoeve van de ontwikkeling Boveneind NZ 6 - 6a Benschop een hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder vast te stellen. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat niet aan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) voor het wegverkeerslawaai, voldaan kan worden. Op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders van Lopik voornemens een ontheffing te verlenen. De hogere waarde heeft betrekking op nieuwbouw van 3 woningen.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken (akoestisch onderzoek) ligt eveneens woensdag van 16 september 2020 tot en met dinsdag 27 oktober 2020 voor eenieder ter inzage. Hiervoor dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van het team RO via het algemene telefoonnummer 0348 55 99 55.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. De reactie wordt gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik. Voor meer informatie over kunt u tijdens kantooruren, met uitzondering van vrijdagen, contact opnemen met mevrouw Ponsioen, tel: (0348) - 55 99 86. 

Vervolgprocedure Na beoordeling van de ontvangen zienswijzen zal een concept bestemmingsplan worden opgesteld. Uiteindelijk zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven