Ontwerpbestemmingsplan Reconstructie N271 Mook – Milsbeek

Logo Mook en Middelaar

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan “Reconstructie N271 Mook – Milsbeek” met de hierbij behorende stukken per 14 september 2020 gedurende zes weken op het gemeentehuis ter inzage ligt. De stukken zijn ook digitaal te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0944.ReconstructieN271-ON01.

 

Ontwerpbestemmingsplan en ontwerptekeningen

Met het nieuwe (ontwerp)bestemmingsplan voor de N271 tussen Mook en Milsbeek wordt de reconstructie van het plangebied juridisch-planologisch mogelijk gemaakt. Het ontwerpbestemmingsplan kent vooral wijzigingen in de bestemming Verkeer, omdat de weg breder wordt en ligging van de kruispunten iets verandert. Voor deze uitbreiding zijn de benodigde onderzoeken uitgevoerd die aan het bestemmingsplan zijn toegevoegd. Het ontwerp zoals de provincie Limburg dat in samenwerking met de gemeente wil uitvoeren kunt u sinds juni downloaden van de provinciale webpagina (https://www.limburg.nl/onderwerpen/verkeer-vervoer/provinciale-wegen/n271-milsbeek/). De belangrijkste werkzaamheden noemen we hieronder. Deze lijst is niet compleet. Om alle werkzaamheden te zien, kunt u het ontwerp bekijken.

 

Minder bomen kappen

Met het nieuwe ontwerpbestemmingsplan worden er minder bomen gekapt dan volgens het vorige ontwerp zou gebeuren. Vanwege verkeersveiligheid is het wel noodzakelijk om bomen te kappen: er wordt meer zichtbaarheid gecreëerd bij inritten, er worden ruimere oversteekplaatsen gerealiseerd, snelheidsremmers zorgen voor een verlaging van de snelheid en het fietspad wordt verbreed volgens de juiste richtlijnen en normen. Ook zijn een paar bomen aan het einde van hun levensduur. Alle te kappen bomen worden gecompenseerd en waar mogelijk wordt de laanstructuur hersteld. Op het te reconstrueren stuk N271 is te weinig ruimte om alle nieuwe bomen te plaatsen. Daarom overleggen we met de gemeenten op welke andere plekken we nieuwe bomen kunnen planten.

 

Milsbeek – Plasmolen

Het kruispunt N271 met de Helweg, Vagevuurweg en de Pastoorsdijk gaat op de schop. Op de N271 komen middengeleiders. Het rechtsafvak gaat weg, zodat langzaam verkeer in twee keer de N271 kan oversteken. Dit zorgt er ook voor dat het verkeer op de N271 minder snel zal rijden.

Verder vindt er op dit stuk vooral onderhoud aan het asfalt plaats. De weg en het fietspad worden aangelegd volgens de richtlijnen voor wegontwerp. De bushaltes worden aangepast aan de huidige standaard met verhoogd perron en een fietsenstalling.

 

Kern Plasmolen

De snelheid in Plasmolen wordt 50 km per uur. Om bestuurders van gemotoriseerde voertuigen te dwingen daadwerkelijk af te remmen Hiertoe worden aan beide kanten van de kern Plasmolen snelheidsremmers gerealiseerd.

Waar nu nog een grote lap asfalt ligt waarop wordt geparkeerd, wordt een pleisterplaats aangelegd. Een plek waar mensen zich kunnen oriënteren op de omgeving. Hier komen ook de bushaltes en parkeerplaatsen. De twee andere parkeerplaatsen worden ook heringericht en uitgebreid. Er komen meerdere oversteekplaatsen voor langzaam verkeer, dat daar in twee keer kan oversteken.

De aansluitingen van alle zijwegen worden vernieuwd. De aansluiting van de Zevenbergseweg wordt iets verlegd, zodat het fietspad hier uit kan buigen volgens de richtlijnen voor fietspaden.

 

Plasmolen – Mook

Op dit stuk is te weinig ruimte om twee fietspaden aan elke kant van de weg te maken die voldoen aan de richtlijnen. Daarom komt het fietspad aan één kant van de weg, aan de Maaszijde. Dit wordt een twee-richtingen fietspad. Verder vindt er op dit stuk onderhoud plaats.

 

Zienswijze

Iedereen mag op het ontwerpbestemmingsplan zijn of haar zienswijze kenbaar maken. Een zienswijze moet binnen zes weken na de genoemde startdatum van de terinzagelegging zijn ingediend. Het kenbaar maken van een zienswijze kan schriftelijk of mondeling op afspraak. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor meer informatie of een afspraak voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum via telefoonnummer (024) 696 91 11 of via e-mail gemeente@mookenmiddelaar.nl.

Naar boven