Vaststelling bestemmingsplan Reparatie Omgeving Nauerna

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat:

  • De gemeenteraad bij besluit van 3 september 2020 het bestemmingsplan Reparatie Omgeving Nauerna heeft vastgesteld.

  • De gemeenteraad bij besluit van gelijke datum heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Inhoud bestemmingsplan

Op 15 augustus 2018 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het besluit van de gemeenteraad van 20 juli 2017 tot vaststelling van het bestemmingsplan Omgeving Nauerna gedeeltelijk vernietigd. De Raad van State vond de veiligheid van recreëren in Park Nauerna niet voldoende gewaarborgd en heeft de gemeente opgedragen om over de daarmee samenhangende onderdelen een nieuw besluit te nemen. Met dit bestemmingsplan Reparatie Omgeving Nauerna wordt uitvoering gegeven aan de opdracht van de Raad van State om de veiligheid van recreëren beter te waarborgen. In dit reparatieplan wordt opnieuw de functie recreëren toegevoegd aan Park Nauerna. Wel worden daar voorwaarden aan gesteld. Onder meer wordt als voorwaarde de verplichting gesteld dat voorafgaand aan het gebruik als recreatief park een bovenafdichtingsconstructie wordt aangebracht en deze maatregel ook in stand wordt gehouden.

Het plangebied van dit bestemmingsplan is gelijk aan de gronden zoals deze zijn opgenomen in de bestemming Recreatie van het bestemmingsplan Omgeving Nauerna voor zover die gelegen zijn op stortplaats Nauerna. Dit zijn de gronden waar Park Nauerna is voorzien.

Inzage

De bovengenoemde besluiten en bijbehorende stukken liggen vanaf 17 september 2020 tot en met 29 oktober 2020 ter inzage als pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm 'bestemmingsplan').

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen tevens ter inzage op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wilt u meer informatie of wilt u papieren stukken inzien? Vult u dan het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

Besluitnummers

  • Het bestemmingsplan heeft het identificatienummer NL.IMRO.0479.STED3860BP-0301.

  • Het vaststellingsbesluit en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen hebben het besluitnummer 2020/19069.

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 20 juli 2017 tot vaststelling van het bestemmingsplan Omgeving Nauerna.

  • Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 20 juli 2017 tot vaststelling van het bestemmingsplan Omgeving Nauerna.

Beroepschriften moeten worden verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Meer informatie over beroep staat op de website www.raadvanstate.nl .

Zaandam, 16 september 2020

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven