Kennisgeving M.e.r. beoordeling (rectificatie)  

Logo Son en Breugel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat Semler B.V. op 29 januari 2019 heeft medegedeeld voornemens te zijn een vergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aan te vragen voor een bedrijf voor het inzamelen en de verwerking van o.a. keukenafval, industriële afkeur en recall producten, over de datum producten en frituurvetten en oliën aan Ockhuizenweg 3/3a en 5/5a te Son en Breugel. Het voornemen omvat voornamelijk een uitbreiding van de innamecapaciteit van 30.000 ton/jaar naar 80.000 ton/jaar.

 

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 18.1 van onderdeel D van de bijlage van het Besluit milieueffectrapportage is deze voorgenomen activiteit m.e.r-beoordelingsplichtig.

Naar de mening van burgemeester en wethouders is het niet aannemelijk dat de voorgenomen activiteit leidt tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu. Na toetsing van de voorgenomen activiteit is besloten dat aansluitend geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

 

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen van 17 december 2019 tot 12 februari 2020 ter inzage in het gemeentehuis, tijdelijke locatie De Vijverberg, Rembrandtstraat, 5691 DZ, Son en Breugel, tijdens de openingstijden. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met E. Vermeulen van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, telefoon (088) 369 0369.

 

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen –in tegenstelling tot hetgeen is opgenomen in het beoordelingsbesluit van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant- geen bezwaar of voorlopige voorzieningsmogelijkheid open staat.

Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kunnen te zijner tijd kenbaar worden gemaakt in de procedures van het uiteindelijke besluit, te weten de nog aan te vragen omgevingsvergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

 

 

Naar boven