Ontwerp paraplubestemmingsplan “bestaande 150kV hoogspanningsverbinding Woensdrecht – Bergen op Zoom”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de volgende ontwerp paraplubestemmingsplan gereed is:

  • 1.

    “bestaande 150kV hoogspanningsverbinding Woensdrecht – Bergen op Zoom”.

Aanleiding/doel

Bergen op Zoom heeft op dit moment twee ondergrondse 150kV hoogspanningsverbindingen tussen de stations Woensdrecht en Bergen op Zoom. Beide liggen naast elkaar in hetzelfde ondergrondse tracé (een zogenaamde dubbelcircuitverbinding). Omdat in de regio West-Brabant steeds meer elektriciteit wordt verbruikt, neemt ook het transport van elektriciteit toe. Dit geldt ook voor het bestaande 150kV tracé. Deze bestaande verbinding is in 2016 al vervangen door een nieuwe ondergrondse dubbelcircuit 150 kV verbinding. De toename is het gevolg van een grotere vraag naar elektriciteit bij station Bergen op Zoom. Dat komt enerzijds door de toegenomen vraag van de bedrijven in de omgeving van het station en anderzijds door diverse projecten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. In het paraplubestemmingsplan “bestaande 150kV hoogspanningsverbinding Woensdrecht – Bergen op Zoom” wordt de hoogspanningsverbinding opgenomen in een bestemmingsplan.

Plangebied bestaande ondergrondse verbinding

De hoogspanningsverbinding volgt grotendeels het voorgaande bestaande tracé van het oude verbinding. Het tracé loopt vanaf Station Woensdrecht aan de Antwerpsestraatweg 560, globaal langs de Fianestraat, de Binnenbandijk, en de Markiezaatsweg. Het tracé vervolgt zijn weg linksaf de Callandweg in, dan weer rechtsaf via de Havendijk en de van Gorcumweg naar de Haven, om daarna langs de Zoom via de Synthesebaan uit te komen bij station Bergen op Zoom

Ter inzage

Het ontwerp paraplubestemmingsbestemmingsplannen ligt met ingang van donderdag 10 september 2020 gedurende zes weken (tot en met 22 oktober 2020) voor een ieder ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de Jacob Objectlaan 4 in Bergen op Zoom. Het paraplubestemmingsplannen is vanaf dat moment ook digitaal beschikbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestaande verbinding is vindbaar onder plancode NL.IMRO.0748.BP0251-0201. Op de gemeentelijke website vindt u een link naar het bestemmingsplan op ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden naar het postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom. Voor inhoudelijke informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer B. Verdonschot via het telefoonnummer 14 0164. Indien u een mondelinge reactie wenst in te brengen, kunt u dit tevens via het nummer 140164 kenbaar maken. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijze kunt weergeven.

 

Bergen op Zoom, 2020

Naar boven