Ontwerpwijzigingsplan ‘12 woningen Koekoekstraat’ te Assen

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 24 van het bestemmingsplan “Assen Oost” bekend, dat met ingang van 16 september 2020 gedurende een periode van zes weken het ontwerpwijzigingsplan ten behoeve van de beoogde bouw van woningen op een perceel aan de Koekoekstraat ter inzage ligt.

Aanleiding

Op onderhavige locatie was voorheen een school aanwezig. Deze school is verplaatst en de bebouwing is gesloopt. In 2011 is deze herontwikkelingslocatie opgenomen in de gemeentelijke woningbouwprogrammering en het uitvoeringsprogramma voor de vastgestelde woningbouwopgave in de gemeentelijke woonvisie. Het programma op deze locaties is gebaseerd op de stedenbouwkundige mogelijkheden en wenselijkheden ter plaatse in combinatie met het volgens de woonvisie en Wijkvisie Assen-Oost, “Sociaal krachtig, fysiek prachtig” wenselijke programma. Koenen Bouw heeft in gezamenlijk overleg hier invulling aan gegeven.

Beoogde invulling

Het plan voorziet in de bouw van 12 woningen. Bij de inrichting is het groene en open karakter van de locatie in acht genomen. Tussen het buurtcentrum en de nieuw te bouwen woningen wordt een brede groenstrook aangelegd. De 12 woningen betreffen 4 woningen in de vorm van twee-onder-een-kap en een rij van 8 woningen.

Geldende planologische situatie

Ter plaatse van het plangebied geldt het bestemmingsplan “Assen Oost”. In het

moederplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen (artikel 24), dat bepaalt dat de ter plaatse voorkomende bestemmingen kunnen worden gewijzigd. Aan deze bevoegdheid zijn echter wel voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden zijn opgenomen bij de omschrijving van de wijzigingsmogelijkheden in het moederplan. Onderhavig plan voldoet aan de gestelde criteria.

Met voorliggend wijzigingsplan wordt voorzien in een passende juridische regeling om het planvoornemen mogelijk te maken.

Inloopbijeenkomst

In verband met de beoogde ontwikkeling op onderhavig perceel is er in 2017 een inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden georganiseerd. Omdat dit alweer enige tijd geleden is willen wij u graag opnieuw informeren. Gezien de maatregelen die momenteel van kracht zijn vanwege het coronavirus zal er geen fysieke bijeenkomst worden georganiseerd.

Waar kunt u de stukken raadplegen/inzien

U kunt de stukken (bestemmingsplan, toelichting, regels en bijlagen) raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Tevens kunt u op de website van de gemeente assen www.assen.nl informatie vinden inzake het planvoornemen en de te doorlopen procedure. Hier kunt u ook een vraag en antwoord lijst raadplegen.

Daarnaast liggen de stukken in papiervorm ter inzage bij de Infobalie van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Gezien het coronavirus en de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het onze voorkeur om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u de stukken via de mail doen toekomen.

Mocht u niet in staat zijn om de stukken via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien en indien het ook niet mogelijk is de stukken via de mail te ontvangen dan kunt u alleen op afspraak langskomen om de stukken in te zien. Dit kunt u doen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar www.assen.nl 

Mocht u alsnog vragen hebben neem dan gerust contact op met Esther Langbroek of Tina Meijers van de gemeente Assen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de hiervoor genoemde periode van de terinzagelegging worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld schriftelijk zienswijzen in te dienen bij college van burgemeester en wethouders, Postbus 860, 9400 AW Assen.

 

Naar boven