Kennisgeving in het kader van de uitvoering van het project A1 Apeldoorn – Azelo, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het tracébesluit ‘Tracébesluit A1 Apeldoorn – Azelo’ is onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

  • het ontwerpbesluit van het college van dijkgraaf en heemraden van het Waterschap Rijn en IJssel (zaaknummer: WRIJVERG-2-130388) tot het verlenen van een watervergunning voor het verbreden van de A1 en de bijbehorende werkzaamheden in de keurzoneringen van de primaire waterkering van dijkring 51 en diverse watergangen.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken kunnen met ingang van 17 september 2020 gedurende zes weken worden ingezien op het kantoor van Waterschap Rijn en IJssel, Liemersweg 2 te Doetinchem, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Gedurende de periode van terinzagelegging kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken.

  • Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rijn en IJssel, Postbus 148, 7000 AC Doetinchem, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbesluit zaaknummer WRIJVERG-2-130388’.

  • Voor het inbrengen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer B. Alexander van Waterschap Rijn en IJssel, bereikbaar via telefoonnummer 0314 – 36 93 69. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het afdelingshoofd BJV Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, W. Warmerdam

Naar boven