Weigering Omgevingsvergunning op diverse percelen langs de Noordse Dorpsweg in Nieuwkoop - beheergebouw, wandelroute, bruggen, aanlegsteiger

Logo Nieuwkoop

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben geweigerd met toepassing van:

artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3° van de Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) voor:

a) het bouwen van een beheergebouw b) het bouwen van een uitkijktoren c) het aanleggen van een wandelroute inclusief de hiervoor benodigde vier verbindingsbruggen en trekpont d) het realiseren van een aanlegsteiger e) het maken van een in- en uitrit naar de Prolkade en f) het aanbrengen van oppervlakteverharding, allen gelegen langs de Noordse Dorpsweg nabij de hoek met de Prolkade in Nieuwkoop (registratienummer W-2018-0115). Het bouwplan is strijdig met de regels van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen ‘Landelijke Gebied Nieuwkoop’ en ‘Noorden, Woerdense Verlaat en Vrouwenakker (inclusief 1e herziening)’.

Ter inzage

De op het plan betrekking hebbende stukken kunt u hierbij downloaden.

Rechtsmiddelen

Het besluit is voorbereid met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Met ingang van donderdag 23 januari 2020 kan gedurende zes weken beroep ingesteld worden bij de rechtbank Den Haag, sector bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Beroep kan alleen ingesteld worden door een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend of een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij geen of niet tijdig een zienswijze tegen de ontwerpbeschikking heeft ingebracht. Het instellen van beroep schorst niet de werking van het besluit.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u wel de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag, sector bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook beroep heeft ingesteld.

Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening en/of het instellen van beroep bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie kunt u vinden op www.rechtspraak.nl.

 

Naar boven