Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Brandevoort II – herz. Hazenwinkel-Liverdonk

Logo Helmond

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend dat, op grond van artikel 8.51d van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad op 30 juni 2020 het bestemmingsplan Brandevoort II – herz. Hazenwinkel-Liverdonk gewijzigd heeft vastgesteld. Dit herstelbesluit volgt op de tussenuitspraak van 25 maart 2020 van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 5 februari 2019. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 11 september 2020 gedurende zes weken ter inzage.

Tussenuitspraak

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 25 maart 2020 een tussenuitspraak gedaan (ECLI:NL:RVS:2020:852). De gemeenteraad heeft hierbij de opdracht gekregen om het besluit van 5 februari 2019 te herstellen, met in achtneming van de overwegingen in de tussenuitspraak. De bestemmingsplanprocedure hoeft daarbij niet geheel opnieuw gedaan te worden, zodat het besluit direct voor beroep ter inzage kan worden gelegd.

Inzage plan

U kunt het plan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de link op de gemeentelijke website www.helmond.nl/bestemmingsplannen. De identificatiecode is NL.IMRO.0794.2100BP170066-3000.

Er ligt ook een papieren exemplaar in de Stadswinkel, Frans Joseph van Thielpark 1. Het bekijken van dit exemplaar kan tijdens de openingstijden van de Stadswinkel. De digitale versie van www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend.

 

Omschrijving wijzigingen ten opzichte van de eerste vaststelling:

- Toelichting:

Paragraaf 4.6 Bedrijven en milieuzonering licht de nieuwe wijzigingen toe, met daarin de nieuwe motivatie om voor het perceel aan de Broekstraat 64, alsook voor de veldschuur op het naastgelegen perceel, een afstand van 50 m aan te houden tot het plandeel Hazenwinkel;

- Regels:

Artikel 1 Begrippen: het begrip “geurgevoelig object” is toegevoegd, waarbij is aangesloten op de definitie uit de Wet geurhinder en veehouderij. Artikel 3.5.1, onder c, van de planregels is geschrapt en er is een nieuw artikel, artikel 3.5.2, toegevoegd. De binnenplanse afwijkingsbevoegdheid onder artikel 3.5.2 is geschrapt;

-Verbeelding:

Er is een nieuwe geurcontour ingetekend voor de varkenshouderij aan de Broekstraat 79-83 te Mierlo. Tevens is er een geurcontour toegevoegd die een afstand van 50 m aanhoudt van het perceel Broekstraat 64 en de veldschuur op het naastgelegen perceel met de woonbestemming van plandeel Hazenwinkel.

Voor een compleet overzicht en exacte beschrijving van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel en -besluit en het gewijzigd vastgestelde, ter inzage liggende, bestemmingsplan.

 

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan met ingang van 14 september 2020 gedurende zes weken schriftelijk beroep worden ingesteld door:

belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend;

belanghebbenden voor zover het betreft de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Een beroepschrift kunt u sturen naar: de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wanneer sprake is van een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend tevens een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Helmond, 10 september 2020

Burgemeester en wethouders,

 

mevrouw P.J.M.G. Blanksma-van den Heuvel De heer H.J. de Ruiter

de burgemeester de secretaris

Naar boven