Bekendmaking ontwerp bestemmingsplan de Broeckgouw, eerste herziening

Logo Edam-Volendam

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam maken conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 10 september 2020 het ontwerpbestemmingsplan "de Broeckgouw, eerste herziening” gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt. Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.0385.bpDeBroeckg1eherz-ow01

Plangebied

De planlocatie bevindt zich in de Broeckgouw in Volendam. Het plangebied “de Broeckgouw, eerste herziening” ligt in het noordoostelijke deel van de Broeckgouw.

Doel

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de nieuwe ontwikkelingen in het oostelijke deel van de Broeckgouw. Het project kent drie hoofddoelstellingen:

 

  • 1.

    De ontwikkeling van grondgebonden woningen en een appartementengebouw in fase 6 van de Broeckgouw;

  • 2.

    De ontwikkeling van huurwoningen op de eerste en tweede verdieping van een kindcentrum in de Broeckgouw,

  • 3.

    Het vastleggen van de reeds vergunde situatie van het te ontwikkelen gymsportcentrum. Deze wordt iets hoger dan in het vigerende bestemmingsplan toestond.

Het bestemmingsplan geeft regels voor bebouwing en gebruik.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn met ingang van 10 september 2020 gedurende 6 weken digitaal in te zien via de landelijke voorziening en via de gemeentelijke website.

Het fysieke exemplaar van het plan ligt in de genoemde periode tevens ter inzage, tijdens de openingsuren van 8.30-12.30 uur, bij de receptie van het stadskantoor, W. van der Knoopdreef 1, 1132 KN Volendam. Buiten die uren kan het plan op afspraak worden ingezien tel. (0299) 398 398.

In verband met de situatie rondom Corona wordt geen inloopavond voor dit plan gehouden.

Voor informatie over dit ontwerp plan kunt u ook telefonische inlichtingen van één van onze medewerkers krijgen, eventueel kan in overleg een gesprek plaatsvinden, uiteraard met in achtneming van de huidige omgangsregels. Een gesprek kan met maximaal twee personen tegelijk. Een afspraak kan gemaakt worden via het Secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling tel. (0299) – 398 398.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze inbrengen over het ontwerpplan bij de gemeenteraad van Edam-Volendam, Postbus 180, 1130 AD Volendam, o.v.v. “zienswijze ontwerpbestemmingsplan de Broeckgouw, eerste herziening”.

In verband met de beperkende maatregelen vanwege de Coronacrisis kunnen mondelinge zienswijzen alleen telefonisch op werkdagen worden ingediend. U kunt hiervoor contact opnemen met de sectie Omgevingsbeleid (0299) 398 398. De ingediende reacties worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

Edam-Volendam, 9 september 2020.

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam

Naar boven