Gemeente Amstelveen – Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) Planm.e.r. structuurvisie Transformatie Legmeer

Logo Amstelveen

Z17 - 038519

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken op grond van artikel 7.9 Wet milieubeheer (Wm) bekend dat de gemeente bezig is met de voorbereiding van een nieuwe structuurvisie Transformatie Legmeer. De nieuwe structuurvisie zal voorzien in een formeel planologisch kader voor ontwikkelingen in het project Transformatie Legmeer en legt een basis voor kostenverhaalsmogelijkheden. De structuurvisie zal een kader vormen voor Besluitm.e.r. (-beoordelings)plichtige activiteiten.

 

In de Wm is in hoofdstuk 7 bepaald dat het bij bepaalde plannen en/of besluiten met mogelijk grote milieugevolgen verplicht is informatie te verzamelen over de als gevolg van de activiteit optredende milieugevolgen. De structuurvisie Transformatie Legmeer is planm.e.r. plichtig omdat er sprake is van een ontwikkeling van tenminste 3000 woningen en de uitvoering van de ontwikkeling wellicht significante effecten heeft op een Natura2000 gebied. Om die reden is wellicht ook een passende beoordeling mogelijk noodzakelijk.

 

De milieu-effecten zullen worden beschreven in een milieueffectrapport (MER). Het definitieve (ontwerp) milieueffectrapport zal gelijktijdig met de ontwerp structuurvisie ter visie worden gelegd. De Commissie voor de m.e.r. (Cie m.e.r.) zal in deze periode haar bij wet verplichte toetsingsadvies uitbrengen.

 

Reikwijdte en detailniveau

Als voorbereiding op de milieueffectrapportage heeft de gemeente de “Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) Planm.e.r. structuurvisie Transformatie Legmeer” opgesteld. Dit document geeft een afbakening van de reikwijdte en het detailniveau van het op te stellen MER. In de NRD wordt ingegaan op zowel inhoudelijke als procesmatige aspecten van het MER. De NRD beschrijft wat het voornemen is en welke alternatieven worden onderzocht. Ook geeft de NRD inzicht in de te onderzoeken milieueffecten en welke onderzoekscriteria worden gehanteerd. De NRD vormt het kader voor de verdere m.e.r.-procedure.

 

Zienswijzen

Door middel van deze kennisgeving wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om binnen de inzagetermijn een zienswijze omtrent het voornemen om een structuurvisie Transformatie Legmeer voor te bereiden en omtrent de Notitie Reikwijdte en Detailniveau naar voren te brengen. De betrokken adviseurs en bestuursorganen worden geraadpleegd. Rekening houdende met de NRD en de ingekomen reacties zal het MER daarna worden opgesteld. De Commissie voor de m.e.r. is ook om advies gevraagd.

 

Ter inzage

De NRD ligt met ingang van 11 september 2020 gedurende een periode van vier weken voor een ieder ter inzage via de website van de gemeente Amstelveen (https://www.amstelveen.nl/wonen-leven/project/transformatie-legmeer). Daarnaast kan de NRD ook in papieren vorm worden ingezien bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1. In verband met maatregelen in het kader van corona (Covid-19) dient hiervoor eerst een afspraak te worden gemaakt via tel. 020-5404600

 

Gedurende deze vier weken kunt u uw reactie op de NRD digitaal indienen via bouwprojecten@amstelveen.nl. Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen kunt u hiervoor bellen met (020) 540 4600 en verzoeken om een afspraak met de behandelend ambtenaar. U kunt uw reactie ook schriftelijk geven door een brief te sturen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen, Postbus 4, 1180BA Amstelveen onder vermelding van “Notitie Reikwijdte en Detailniveau structuurvisie Transformatie Legmeer”. Verzocht wordt om in uw reactie duidelijk aan te geven over welk hoofdstuk, welke paragraaf uw opmerking gaat. Het is niet nodig uw reactie op meerdere wijzen in te dienen, enkel digitaal of schriftelijk is voldoende.

 

Naar boven