Gemeente Altena - Ontwerp bestemmingsplan “herziening bestemmingsplan Eethense Weideland”

Logo Altena

Burgemeester en wethouders van de gemeente Altena maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan hieronder ter inzage ligt. Het gaat om:

 

  • 1.

    “Herziening bestemmingsplan Eethense Weideland” (NL.IMRO.1959.BuiBP057Weideland-ON01)

    Om de aanleg van een landgoed met vier landgoedwoningen mogelijk te maken is op 24 februari 2009 het (analoge) bestemmingsplan ‘Het Eethense Weideland’ vastgesteld. Het plangebied bevindt zich op de hoek van de Kleibergsestraat (zuidgrens) en de Oude Weidesteeg (oostgrens) te Eethen. Het plangebied wordt daarnaast aan de west- en noordzijde begrensd door agrarisch weideland. Ten zuiden van het plangebied bevindt zich de Provincialeweg Zuid (N283).

    Echter is het gehele plangebied voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan (onbedoeld) verschoven in zuidwestelijke richting. De verschuiving bestaat uit enkele meters. Daardoor is het plangebied deels buiten de perceelgrenzen geprojecteerd. Gewenst is om het landgoed binnen de perceelgrenzen – conform het ontwerp van het landgoed - te realiseren. Met voorliggende herziening wordt de omissie in het vastgestelde bestemmingsplan hersteld. De herziening voorziet uitsluitend in het verschuiven van het gehele plangebied in noordwestelijke richting zodat de bestemmingen en bouwvlakken op de gewenste locatie worden geprojecteerd.

     

Wij maken dit bekend op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Dit plan ligt ter inzage vanaf donderdag 10 september 2020 tot en met woensdag 21 oktober 2020.

U kunt de documenten bekijken tot en met 21 oktober 2020

Dat kan op 2 manieren:

  • 1.

    U maakt een afspraak om de documenten te bekijken op het gemeentehuis (Sportlaan 170 in Almkerk). U kunt een afspraak maken via (0183) 516100.

  • 2.

    U bekijkt de documenten digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt tot en met 21 oktober 2020 ook uw zienswijze geven

Dat kan op 2 manieren:

  • 1.

    U stuurt een brief naar de gemeenteraad: Postbus 5, 4286 ZG Almkerk, met uw zienswijze.

  • 2.

    U geeft uw zienswijze in een gesprek binnen de zienswijzetermijn. U belt met Danielle Plaggenmarsch-Fluit voor een afspraak via (0183) 516810, bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdagmorgen.

 

Almkerk, 9 september 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Altena

Naar boven