Gemeente Amsterdam - kennisgeving ontwerp bestemmingsplan - Doebaai, Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerp bestemmingsplan Doebaai vrijgeven voor terinzagelegging.

Plangebied

Het plangebied ligt op Zeeburgereiland, in de Baaibuurt Oost dat onderdeel uitmaakt van stadsdeel Oost.

Het plangebied ligt tussen het Startblok Zeeburg aan de oostzijde en de Zuiderzeeweg aan de westzijde.

Omschrijving van het plan

Gezien het ontbreken van voorzieningen op Zeeburgereiland vindt de gemeente het van groot belang dat er aanvullende voorzieningen gerealiseerd worden waar zowel de bewoners van het Startblok Zeeburg als buurtbewoners van Zeeburgereiland gebruik van kunnen maken. Het gaat dan om voorzieningen die verbinden en die de levendigheid en veiligheid van het gebied vergroten.

De gemeente is dan ook voornemens om 'Doebaai te ontwikkelen met bijv. ruimte voor start-ups, meetings, horeca, werk- en studieplekken etc. om met voorzieningen voor Startblok Zeeburg en de buurt een positieve te bijdrage leveren aan de levendigheid en veiligheid. Er wordt gestreefd naar een tijdelijke invulling voor de duur van maximaal 10 jaar met functies die de buurt verbindt.

Op basis van het huidige bestemmingsplan is de gewenste invulling niet mogelijk. Doordat de ontwikkeling moet plaatsvinden door een externe partij, geselecteerd via een openbare selectieprocedure is het wenselijk voorafgaand aan de definitieve selectie van een externe partij een juridisch planologisch kader gereed te hebben.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Doebaai’ ligt, met de daarbij behorende stukken, met ingang vanaf 10 september 2020 gedurende een termijn van zes weken, tot 22 oktober 2020 ter inzage:

  • Papieren versie bij de balie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-oost >. U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraakmaken of bellen met 14 020.

  • Digitaal op www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.0363.M1912BPGST-OW01.

Voor de exacte inhoud van de stukken verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar: per adres: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team Juridische Planvorming, t.a.v. dhr. W. de Jongh. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan, kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team juridische planvorming, dhr. W. de Jongh telefoonnummer 0624727368 en e-mailadres w.de.jongh@amsterdam.nl

Gegevensbescherming

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

M.e.r. beoordelingsbesluit

Uit de onderzoeken die ten grondslag liggen aan het voorliggende ontwerpbestemmingsplan is gebleken dat de ontwikkeling die het voorliggende ontwerp bestemmingsplan mogelijk maakt, niet tot nadelige gevolgen voor het milieu leidt en dat daarom geen milieueffectrapport hoeft te worden gemaakt.

Amsterdam, 9 september 2020

Burgemeester en wethouders van Amsterdam

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

Burgemeester

Naar boven