Bekendmaking ontwerpbesluiten voor het project 'Railterminal Gelderland'

Logo Gelderland

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland leggen van 10 september tot en met woensdag 21 oktober 2020 vijf ontwerpbesluiten voor Railterminal Gelderland ter inzage. Iedereen kan binnen deze termijn een reactie indienen (zienswijzen) op de ontwerpbesluiten.

 

Achtergrond

Provincie Gelderland wil een aantrekkelijke logistieke corridor realiseren. Door het goed benutten van de Betuweroute, de Waal en de A15 is dit mogelijk. Om de Gelderse Corridor regionaal beter te benutten wil de provincie een railterminal aanleggen, met bijzondere aandacht voor de landschappelijke en verkeerskundige inpassing van de railterminal. Op de railterminal Gelderland (RTG) kunnen containers en andere laadeenheden worden overgeladen van vrachtwagen naar trein en vice versa. De geplande ligging is direct aan de Betuweroute, nabij Valburg/Elst en buurtschap Eimeren en Reeth.

 

Coördinatie

Bij de voorbereiding van de besluiten die nodig zijn voor de uitvoering van project ‘Railterminal Gelderland’ is gekozen voor toepassing van de provinciale coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.33, eerste lid, onder a, Wro. Het toepassen van genoemde coördinatieregeling heeft mede tot doel dat de bekendmaking van (ontwerp) besluiten, de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen daarop en het indienen van beroep daartegen voor de verschillende besluiten gelijktijdig plaatsvindt.

 

Welke ontwerpbesluiten liggen ter inzage?

De volgende ontwerpbesluiten ten behoeve van de realisatie van dit project liggen vanaf donderdag 10 september 2020 tot en met woensdag 21 oktober 2020 ter inzage:

 

  • Ontwerp inpassingsplan van Provincie Gelderland (inclusief bijbehorende milieueffectrapportage);

  • Ontwerpbesluit Natuurbeschermingswetvergunning van Provincie Gelderland;

  • Ontwerpbesluit ontheffing soorten Wet natuurbescherming van Provincie Gelderland;

  • Ontwerpbesluit Waterwetvergunning van Waterschap Rivierenland;

  • Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder van de Omgevingsdienst regio Nijmegen.

 

Wa ar kunt u de ontwerpbesluiten vinden?

Wij bieden eenieder de gelegenheid een reactie in te dienen op de ontwerpbesluiten. In de periode van donderdag 10 september 2020 tot en met woensdag 21 oktober 2020 kunt u uw zienswijze indienen.

 

Vanaf donderdag 10 september 2020 kunt u de ontwerpbesluiten digitaal inzien op de provinciale website: www.railterminalgelderland.nl

 

 

Tevens liggen de ontwerpbesluiten tijdens die periode ter inzage op de volgende locaties:

  • Gemeente Overbetuwe, ’t Fort 4 te Elst;

  • Provincie Gelderland, Markt 11 te Arnhem;

  • Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1 te Tiel.

Hier kunnen alle stukken op werkdagen en op de daar gebruikelijke openingstijden worden ingezien.

 

Hoe kunt u uw zienswijze indien op de ontwerpbesluiten?

U kunt uw schriftelijke zienswijze onder vermelding van ‘Zienswijze Railterminal Gelderland, zaaknummer 2020-010445 richten aan:

  • Per e-mail: post@gelderland.nl

  • Per brief: Het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland, postbus 9090, 6800 GX Arnhem

Naast het zaaknummer dient u in uw e-mail of brief te vermelden over welk(e) ontwerpbesluit(en) uw zienswijze gaat. In verband met verdere correspondentie ontvangen wij graag uw naam en adres.

 

Mondelinge zienswijze

U kunt tijdens de terinzagelegging ook een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 9:00 uur en 17:00 uur een afspraak maken via het Provincieloket, 026 359 9999. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

 

Informatiemoment

Vooralsnog zijn er twee data voor een informatiemoment gereserveerd, op dinsdag 13 en woensdag 14 oktober 2020 in Watergoed aan de Tielsestraat 129 in Valburg. U wordt via www.railterminalgelderland.nl, de nieuwsbrief en de huis aan huis bladen op de hoogte gehouden van de verdere invulling.

 

Hoe gaat het verder?

Alle zienswijzen worden doorgestuurd naar de desbetreffende bevoegde gezagsinstanties. De betreffende instanties betrekken de zienswijzen bij het vaststellen van de definitieve besluiten. Tegelijkertijd met het bekendmaken van de definitieve besluiten wordt iedereen die een zienswijze heeft ingediend, geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

Alleen een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend kan later tegen de vaststelling van die besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is niet vereist als het redelijkerwijs niet mogelijk was een zienswijze in te dienen, bijvoorbeeld als het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd wordt vastgesteld.

 

Meer informatie

Heeft u vragen? Voor meer informatie over het project of de procedure kunt u contact opnemen met het Provincieloket, telefoonnummer 026 359 9999.

 

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven