HERHAALDE BEKENDMAKING Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Dragonderweg/Meentdijk en beeldkwaliteitsplan

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend, dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Dragonderweg/Meentdijk op 25 juni 2020 gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad het beeldkwaliteitsplan “Stedenbouwkundig kader en beeldkwaliteitsplan locatie Dragonderweg/Meentdijk” gewijzigd vastgesteld.

Wijzigingen

De wijzigingen houden het volgende in:

- Het bij het bestemmingsplan behorende inrichtingsplan is aangepast. De geplande groenvoorziening aan de noordzijde wordt pas na participatie met omwonenden verder ingevuld. Het beeldkwaliteitsplan is hier ook op aangepast;

- En er is een aanvullend bodemrapport van een gedeelte van Gelders Benedeneind 3 aan het bestemmingsplan toegevoegd. Voor de regels of verbeelding had dit geen consequenties.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken, waaronder het vaststellingsbesluit en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen en het beeldkwaliteitsplan liggen met ingang van donderdag 20 augustus 2020, gedurende zes weken (tot en met woensdag 30 september 2020) ter inzage. U kunt de stukken op afspraak inzien bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

De locatie ligt aan het kruispunt van de Dragonderweg en de Meentdijk. In het noorden ligt de Meentdijk. In het oosten ligt de Dragonderweg en de gemeentegrens met Ede. Hier grenst de Groene grens en het buitengebied van Ede aan het plangebied. In het zuiden en westen de lintbebouwing langs het Gelders Benedeneind. Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de bouw van 7 vrijstaande woningen met bijgebouwen en het aanleggen van 2 groenvoorzieningen en water.

Geen exploitatieplan

Het verhaal van de kosten voor de realisering van het bestemmingsplan is via een overeenkomst verzekerd. Daarom is voor het bestemmingsplan geen exploitatieplan opgesteld. In de overeenkomst zijn tevens afspraken gemaakt over de inrichting van het gebied zoals over de aanleg van de groenvoorzieningen en het water. Een zakelijke beschrijving van de overeenkomst ligt ter inzage.

Beeldkwaliteitsplan

Eveneens ter inzage ligt het beeldkwaliteitsplan “Stedenbouwkundig kader en beeldkwaliteitsplan locatie Dragonderweg/Meentdijk”. De locatie wordt gekenmerkt door specifieke landschappelijke gebiedsaccenten. Het beeldkwaliteitsplan is opgesteld om deze accenten te behouden, te versterken of te herstellen. Het beeldkwaliteitsplan zal aan de welstandnota worden toegevoegd. Hierdoor kan het beeldkwaliteitsplan als toetsingskader voor de bouwplannen dienen.

Bent u het met het bestemmingsplan niet eens?

Stuur dan binnen een termijn van zes weken na de terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag of via het Digitaal loket op de website www.raadvanstate.nl. Beroep per e-mail instellen is niet mogelijk. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van dit besluit zetten. Ook moet u aangeven waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. Vergeet u niet uw beroepschrift te ondertekenen. Houdt u er ook rekening mee dat u hiervoor moet betalen. Tegen het beeldkwaliteitsplan kan geen beroep worden ingesteld.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend. Houdt u er rekening mee dat u hiervoor griffierechten moet betalen.

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Als u een zienswijze heeft ingediend, kunt u beroep instellen. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken. Voor zover het de gewijzigde gedeelten betreft kan een ieder, die zich niet met die wijzigingen kan verenigen, beroep instellen.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van beroep of het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met Marleen Wassenaar van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

 

Naar boven