Gemeente Heerlen - Bestemmingplan "Fietsverbinding en watermaatregelen Heuvelland - Parkstad, Heerlen" en kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Heerlen

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de

Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 12 september 2020, gedurende een termijn van zes weken, het ontwerpbestemmingsplan "Fietsverbinding en watermaatregelen Heuvelland - Parkstad, Heerlen" voor een ieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan bestaat uit de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting met IMRO-idn NL.IMRO.0917.BP050900W000003-0301 en ondergrond met IMRO-idn o_NL.IMRO.0917. BP050900W000003-0301.dxf.

 

Ontwerpbestemmingsplan

De samenwerkende gemeenten Voerendaal, Gulpen-Wittem en Heerlen, het Waterschap Limburg en de provincie Limburg willen een veiligere, vrij liggende, fietsverbinding realiseren tussen het Heuvelland en Parkstad voor woon-werk, school-thuis én toeristisch-recreatief fietsverkeer. De aanleg van de fietsverbinding wordt gecombineerd met het klimaatbestendiger inrichten van de omgeving van de fietsverbinding, o.a. door de aanleg van hemelwaterbuffers. Alle drie de gemeenten stellen een bestemmingplan op voor het deel van het fietspad op hun grondgebied. Deze bekendmaking gaat over het Heerlense deel van het fietspad.

 

Het plangebied, binnen de gemeente Heerlen, ligt in het buitengebied van de gemeente Heerlen. De westelijke grens is gelegen op circa 90 meter ten westen van de Rijksweg A76, op de grens tussen de gemeenten Voerendaal en Heerlen. Vervolgens loopt het tracé van het fietspad aan de noordzijde van de Daelsweg in noordoostelijke richting over circa 600 meter uit tot aan de kruising van de Daelsweg en de John F. Kennedylaan.

 

Kennisgeving besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Op grond van de Wet milieubeheer is op 11 augustus 2020 een beslissing genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de ontwikkelingen binnen het bestemmingsplan "Fietsverbinding en watermaatregelen Heuvelland - Parkstad, Heerlen". Hieruit blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn. Daarom hoeft geen milieueffectrapport of milieueffectbeoordelingsrapport te worden gemaakt. Er kan dan ook worden volstaan met de uitgevoerde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Deze beslissing is op 13 augustus 2020 bekend gemaakt. Het besluit is op 14 augustus ter inzage gelegd. Tegen dit besluit kunt u geen bezwaar en beroep indienen. U kunt hier wel op reageren in het kader van de nu voorliggende procedure van het bestemmingsplan.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan en alle overige bijbehorende stukken liggen met ingang van 12 september 2020 gedurende zes weken, tot en met 23 oktober 2020, ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen kunt u de stukken alleen op afspraak inzien.

 

Het ontwerp van het bestemmingsplan kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

De bestemmingsplannen voor het realiseren voor het overige deel van het tracé liggen bij respectievelijk de gemeente Voerendaal en gemeente Gulpen-Wittem ter inzage.

 

Aanvullende informatie

Eerder vond een informatiebijeenkomst voor belangstellenden plaats. Vanwege de risico's rondom het coronavirus zijn er op dit moment geen fysieke bijeenkomsten. U kunt de plannen wel digitaal bekijken via een interactief platform van Waterschap Limburg, één van de partijen die betrokken is bij de realisatie van deze fietsverbinding. Meer informatie vindt u op https://metelkaar.waterschaplimburg.nl/.

 

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de bovengenoemde termijn schriftelijke dan wel mondelinge zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Heerlen kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van het Domein Ruimte, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen onder vermelding van bestemmingsplan Fietsverbinding en watermaatregelen Heuvelland - Parkstad, Heerlen en het zaaknummer Z-20256155.

 

Op donderdag 22 oktober 2020 van 14.00 uur tot 16.00 uur wordt de mogelijkheid geboden om telefonisch een mondelinge zienswijze in te dienen. Als u van de mogelijkheid gebruik wenst te maken om een mondelinge zienswijze in te dienen, dient u contact op te nemen met dhr. R. Franssen van het team Beleid Ruimte (telefoonnummer 045-560540) voor het maken van een afspraak.

 

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met R. Franssen van het team Beleid Ruimte Ruimte (tel.nr. 14045).

 

Zienswijzen die betrekking hebben op plandelen gelegen in de gemeente Voerendaal of Gulpen-Witten dienen gericht te worden aan de gemeenteraden van de genoemde gemeenten.

 

Naar boven